La ciutat fa un pas endavant per protegir els arbres més simbòlics


Temes relacionats

Els arbres de Valldoreix, protegits amb una ordenança (i sancions) (22/nov/12)


  • Comparteix:

La moció té l'objectiu de protegir arbres històrics, com el Pi d'en Xandri / Font: Localpres

La moció té l'objectiu de protegir arbres històrics, com el Pi d'en Xandri / Font: Localpres

L'Ajuntament tirarà endavant una ordenança municipal per preservar i protegir els arbres i arbredes d'interès local, tant si es troben situats en terrenys públics com privats. La mesura, aprovada pel ple d'aquest dimarts a través d'una moció institucional, també preveu establir un règim disciplinari i sancionador.

Amb aquest acord, totes les formacions polítiques amb representació al ple coincideixen a reivindicar la importància ecològica i paisatgística d'alguns arbres que, a més, formen part del patrimoni cultural i històric del municipi. El text subratlla la importància de l'entorn natural on es troba la ciutat, situada entre la plana del Vallès i les serres de Collserola i dels Galliners, un fet que dota la ciutat d'unes taxes d'oxigenació de l'atmosfera remarcables. La regidora d'ICV-EUiA, Roser Casamitjana, ha reivindicat la importància simbòlica d'alguns arbres.

Roser Casamitjana

Volem preservar l'arbrat que tenim a Sant Cugat. Considerem que forma part de la riquesa patrimonial.


Per tot això, el consistori es compromet a dissenyar un pla que estableixi les línies a seguir per conservar i protegir els arbres i les arbredes d'interès local. Els serveis tècnics de l'Ajuntament seran els encarregats de materialitzar la proposta, que servirà per incloure els arbres en qüestió en el catàleg d'arbres monumentals de la Generalitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.