L'equip de govern frena una comissió informativa especial pel 'cas Martorell'


Temes relacionats

Martorell compareixerà el dia 30 al Parlament per parlar sobre Método 3 (14/mai/13)

El PP portarà al ple la creació d'una comissió informativa sobre Martorell (14/mai/13)

Una empresa de Martorell va pagar un informe sobre la família Montilla (25/abr/13)

Martorell també va investigar un càrrec de confiança de l'Ajuntament (19/abr/13)

L'equip de govern descarta crear una comissió informativa sobre l''afer Martorell' (16/abr/13)

El PP vol que Martorell i Recoder s'expliquin pel 'cas Método 3' ( 3/abr/13)


  • Comparteix:

Xavier Martorell

Xavier Martorell

L'equip de govern ha frenat al ple d'aquest dimarts la creació d'una comissió informativa especial sobre el 'cas Martorell'. La petició era una proposta del PP que ha rebut el suport de la resta de l'oposició.

El PP considera necessària la comissió després de l'aparició d'informacions sobre les investigacions als exregidors d'UDC Joan Recasens i Xavier Amador, i l'expresidenta de l'EMD de Valldoreix, Montserrat Turu, en el marc del 'cas Martorell'. El portaveu popular, Jordi Carreras, ha lamentat que el govern local es desentengui de les investigacions que hauria encarregat l'aleshores regidor de Seguretat Ciutadana, Xavier Martorell.

Jordi Carreras

Es tanquen en si mateixos i donen l'esquena a la ciutadania si no accepten la comissió especial.


L'equip de govern ha presentat un informe del secretari municipal que assegura que convocar una comissió especial pel 'cas Martorell' aniria contra el Reglament Orgànic Municipal (ROM). En paral·lel, el tinent d'alcalde de Seguretat, Jordi Puigneró, ha insistit que ja s'ha ofert tota la informació sobre el cas en una comissió informativa i que no hi ha cap factura del consistori amb l'agència de detectius Método 3.

Jordi Puigneró

El PP vol fer bullir l'olla en un tema que no hi tenim res a veure.


La resta de l'oposició ha donat suport a la demanda del PP, tot i que ha desvinculat l'actual equip de govern d'aquells episodis. El PSC ha demanat que s'aclareixi 'el senyor X' que podria haver-hi darrere de les investigacions, mentre que ICV-EUiA ha reclamat que es vagi al fons de la qüestió i que se'n tregui l'aigua clara. Les dues formacions han coincidit a demanar que el consistori es personi en els processos judicials que es puguin derivar del cas, una opció a la qual Puigneró ha obert la porta un cop s'aixequi el secret de sumari.

El regidor de la CUP Ignasi Bea considera important esbrinar si algú va donar les ordres a Xavier Martorell i que l'exalcalde Lluís Recoder es pronunciï sobre el cas.

Ignasi Bea

La comissió hauria de demanar la compareixença de l'exalcalde Lluís Recoder, que no ha donat la cara.


Després de l'aparició de les informacions d'espionatge, Martorell va deixar la presidència de CDC a Sant Cugat, però manté el càrrec de director dels Serveis Penitenciaris de la Generalitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.