Sant Cugat cedirà la gestió de la seva part de la serra al Consorci de Collserola


Temes relacionats

El PP insta les administracions a netejar el sotabosc de la serra de Collserola ( 9/mai/13)

Sant Cugat impulsarà un Pla Local d'Energia per generar estalvi i ocupació (15/oct/12)


  • Comparteix:

Un 40% del terme municipal de Sant Cugat és zona boscosa

Un 40% del terme municipal de Sant Cugat és zona boscosa

Sant Cugat cedirà la gestió forestal dels terrenys públics de la serra de Collserola al Consorci del Parc Natural per poder trobar empreses que vulguin produir biomassa. L'anunci l'ha fet el regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, arran d'una moció del PP que instava el Consorci a netejar la serra d'arbrat, una proposta rebutjada per la resta de grups per 'oportunista'.

Sant Cugat signarà un conveni amb el Consorci del Parc Natural de Collserola per cedir a l'ens supramunicipal la gestió de l'espai públic santcugatenc de la serra. Seguint l'exemple d'altres municipis integrants de l'espai natural, l'equip de govern considera que així es podran generar economies d'escala que permetin la licitació a empreses per explotar els boscos i produir biomassa, netejant els boscos sense cost per al municipi.

El regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, considera aquest pas molt necessari en l'àmbit públic.

Joan Puigdomènech

Farem un conveni amb el Consorci del Parc de Collserola per cedir la gestió forestal. Així es generarà una licitació per tal que empreses facin l'explotació i no tingui costos per al municipi.


Puigdomènech pronostica que la cessió per explotació serà una experiència que també aprofitarà la propietat privada de la serra. Aquesta operació, segons el regidor, afavorirà el desenvolupament del Pla Local d'Energia i minimitzarà el risc d'incendi forestal.

L'anunci de l'equip de govern s'ha fet en el ple d'aquest dimarts arran d'una moció del PP que volia instar el Consorci del parc a netejar la serra de les restes d'arbrat caigut arran de la ventada del 2009 i la nevada del 2010. La moció ha estat tombada amb el vot contrari de la resta de grups que no han entès l'objectiu del text quan l'Ajuntament ja treballa en el tema de la neteja com a membre de l'ens supramunicipal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.