Sant Cugat ja compta amb el Pla d'Igualtat de gènere per als pròxims quatre anys


  • Comparteix:

El text s'ha aprovat al ple municipal d'aquest dimarts / Font: Localpres

El text s'ha aprovat al ple municipal d'aquest dimarts / Font: Localpres

El Pla d'Igualtat 2013-2016 impulsarà polítiques de gènere, lluitarà contra la violència de gènere, treballarà el talent i lideratge femení en els àmbits de l'ocupació i emprenedoria, i el benestar i la qualitat de vida. El contingut del document s'ha conegut en el ple d'aquest dimarts, un pla que ha tirat endavant amb els vots favorables de CiU i l'abstenció dels grups d'esquerra i el vot contrari del PP. El Pla d'Igualtat també preveu la creació de la Taula d'Igualtat i la planificació de prop de 90 accions.

Sant Cugat ja disposa d'un Pla d'Igualtat que fixa les polítiques de gènere del consistori per als propers quatre anys amb l'objectiu de construir una societat més igualitària. Aquest text ha comptat amb la participació dels grups polítics, les AMPA dels centres educatius i representants del teixit associatiu local, del sector sanitari i empresarial.

La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, ha detallat que el nou Pla d'Igualtat neix de les conclusions i anàlisi del primer pla i la fixació i les línies de treball que han de guiar el municipi en els propers anys.

Susanna Pellicer

El que aportem avui és fruit de dues coses: avaluació i anàlisi del primer pla, i la fixació i les línies d'objectius que ens han de guiar en aquests propers quatre anys.


Els partits de l'oposició han ressaltat que no han vist reflectides les seves aportacions a aquest document, a més de trobar-lo poc clar. A més, els regidors opositors han trobat a faltar una vinculació econòmica del pla que també han qualificat de molt ambiciós, tal com ha remarcat el regidor de la CUP Guim Pros.

Guim Pros

És un pla que li manca concreció, que en alguns aspectes hauria de tocar de peus a terra. No està lligat a un pressupost i això ens fa preguntar com es tirarà endavant tot el que proposa el pla.


El segon Pla d'Igualtat, que ha comptat amb els vot a favor de l'equip de govern, tindrà una vigència de quatre anys i estableix quatre línies estratègiques per afavorir la igualtat entre homes i dones. A més, el text aposta per crear la Taula d'Igualtat i la implementació de 86 accions per implicar les famílies de Sant Cugat en l'assoliment d'una educació amb valors igualitaris.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.