Sant Cugat vol fora Llanos de Luna i suprimir la delegació del govern espanyol


Temes relacionats

El PP no veu 'censurable' el reconeixement de Llanos de Luna a la División Azul (17/mai/13)

La CUP demana la dimissió de Llanos de Luna per l'homenatge a la División Azul (17/mai/13)


  • Comparteix:

Llanos de Luna, en una imatge d'arxiu

Llanos de Luna, en una imatge d'arxiu

Sant Cugat demana la dimissió de la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, per a la seva participació en un acte de reconeixement a un exsoldat de la División Azul. Arran d'una moció esmenada de CiU, el ple també ha aprovat amb els vots de tots els partits tret del PP la petició de supressió de la delegació i subdelegacions de l'Estat espanyol a Catalunya en consonància amb la 'simplificació administrativa i l'eficiència' que esperona el govern de Rajoy. El PP ha carregat contra la federació nacionalista a la qual ha acusat de 'destruir Catalunya' i liderar un govern que no representa el conjunt de catalans.

Tot i que la moció de CiU estava enfocada a reclamar l'eliminació de la delegació i subdelegacions del govern espanyol a Catalunya per qüestions d'estalvi econòmic, finalment la polèmica sobre el diploma concedit a la División Azul s'ha colat a la moció de la federació nacionalista. I ho ha fet a través d'una petició de dimissió de la delegada del govern espanyol a Catalunya que ha comptat amb esmenes de la CUP i el PSC, i amb el suport de la resta de formacions tret del PP.

El regidor de la CUP, Ignasi Bea, ha afegit remarcat que cal demanar la dimissió de Llanos de Luna.

Ignasi Bea

Llanos de Luna és un persoantge funest per als catalans.


CiU no ha volgut obviar la controvèrsia però sí ha fet èmfasi amb què la moció entra en consonància amb les reclamacions d'eficiència i austeritat econòmica que reclama el govern espanyol a les administracions. Així ho ha argumentat el tinent d'alcalde de Governació, Jordi Puigneró.

Jordi Puigneró

En uns moments en què el govern de l'Estat demana simplificació administrativa, que comencin per casa. Fan molt poca funció, aquestes estructures, pel que costen.


El text de CiU també demana la retirada de tots els processos contenciosos iniciats per la delegació del govern espanyol contra acords aprovats per consistoris catalans, com les declaracions de territori 'lliures i sobirans'. Al fil d'aquest tema, el president del PP, Jordi Carreras, s'ha mostrat cansat que CiU 'se salti la llei' amb l'argument de la legitimitat social.

Carreras ha carregat contra la federació nacionalista a la qual ha acusat de 'destruir Catalunya'.

Jordi Carreras

No estan destruint Espanya, no, estan destruint Catalunya. Catalunya no és només els que els han votat a vostès. Catalunya és de tots.


La moció també reclama a l'actual delegada del govern espanyol a Catalunya 'respecte i reconeixement' per la nació catalana, la seva llengua, cultura i símbols.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Imagino que mencionar a la noticia quin grup ha esmenat la moció....

Manel Roca Baringo. Enviat el 23/mai/13


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.