Valldoreix ja té Reglament d'Organització Municipal


  • Comparteix:

Valldoreix ja compta amb un ROM propi / Font: Valldoreix.cat

Valldoreix ja compta amb un ROM propi / Font: Valldoreix.cat

Valldoreix disposa, per primera vegada, d'un Reglament d'Organització Municipal (ROM) que estableix les funcions dels òrgans i responsables públics de l'EMD. El document, que vol ser també una eina per potenciar la participació ciutadana, s'ha aprovat de forma inicial aquest dijous a la junta de veïns amb vots favorables de totes les formacions i l'abstenció de la Candidatura de Progrés.

El ROM de l'EMD de Valldoreix fixa les funcions del president i vocals de l'entitat, així com l'organització dels consells de la vila, l'audiència pública i altres òrgans de participació ciutadana.

El nou document és un dels reptes que es va marcar la vocalia de Règim Intern des de l'arribada de CiU-Actuem al govern valldoreixenc. En una entrevista a Cugat.cat, la seva vocal, Laura Baldoví, explica que fins ara l'EMD es regia seguint el model dels ajuntaments però que la singularitat de l'entitat feia necessària la creació d'aquest ROM.

Laura Baldoví

I això és una mica difícil perquè som una entitat, no un ajuntament. Ens marca evidentment un règim d'administracions locals, però ara el que hem fet és posar sobre paper el que ja fèiem.


Baldoví s'ha felicitat pel resultat final del document, que ara entra en exposició pública a l'espera de rebre aportacions. Unes aportacions que la Candidatura de Progrés, que s'ha abstingut en la votació, ja ha avançat que durà a terme per construir un text més consensuat. El PP ha votat a favor de l'esborrany del document.

El ROM també vol facilitar la participació dels valldoreixencs en els òrgans creats per aquest ús. Una normativa que, segons el govern valldoreixenc, permetrà els ciutadans conèixer millor la seva administració.




  • Comparteix:

COMENTARIS

Mal podia la candidatura de progrés abstenir-se , doncs no està representada a la Junta de Veïns de VDX .La vocal sra. Babiloni representa al partit polític que la va anomenar que no és altre que IC-V sent indiferent si pertany a una associació o club esportiu.I poso això de manifest perquè en el ple d'ahir va corregir-me sobre aquest particular. Es hora de que sàpiga a qui representa.La candidatura de progrés no es va presentar a les eleccions municipals de S Cugat

Narcís Clavell. Enviat el 24/mai/13


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.