Martorell dimiteix del seu càrrec al govern pel 'cas Método 3'


Temes relacionats

Recasens, convençut que no va ser Martorell qui el va investigar ( 4/jun/13)

Martorell: 'No he encarregat mai cap investigació a un càrrec polític' (30/mai/13)

Les reaccions dels partits sobre la compareixença de Martorell, a Cugat.cat (30/mai/13)

Turu no dóna crèdit a les explicacions de Martorell sobre la trama d'espionatge (30/mai/13)

Francesc Homs referma la confiança del govern en Xavier Martorell (30/abr/13)


  • Comparteix:

Xavier Martorell en una imatge d'arxiu

Xavier Martorell en una imatge d'arxiu

El director general de Serveis Penitenciaris de la Generalitat i exregidor de Seguretat de la ciutat, Xavier Martorell, ha presentat aquest dimarts la seva dimissió arran del cas 'Método 3'. El conseller de Justícia, Germà Gordó, ha acceptat la dimissió tot i reiterar la seva confiança en el santcugatenc. Martorell ja va deixar el seu càrrec a CDC de Sant Cugat al març al·legant problemes de salut ocasionats per la pressió del cas.

Martorell ha al·legat ara motius personals en la seva decisió. El santcugatenc ho ha assegurat en un comunicat on també ha destacat que vol evitar que s'utilitzi el seu nom per 'malmetre la institució que representa i evitar així que s'interfereixi en la tasca del Govern i en el normal desenvolupament de la Direcció General de Serveis Penitenciaris'.

De la seva banda, en un altre comunicat emés aquest dimecres, el conseller de Justícia, Germà Gordó, ha acceptat la seva renúncia al càrrec, ha reconegut la dedicació i la tasca de Martorell al capdavant dels serveis penitenciaris de la Generalitat. Gordó ha destacat els motius que ha al·legat Martorell per presentar la seva dimissió durant la sessió de control del govern al Parlament.

Germà Gordó

Primer per motius personals. Segon, ell tenia presa la decisió de dimitir fa temps. Tercer, no volia afectar la imatge de la institució.


Martorell va assegurar la setmana passada en compareixença al Parlament que no havia encarregat espiar mai cap polític de la seva o altres formacions. En els casos d'espionatge que han aparegut als mitjans, hi ha els de tres santcugatencs: els exregidors d'UDC Xavier Amador i Joan Recasens, i l'expresidenta de l'EMD de Valldoreix, Montserrat Turu.

La dimissió arriba la vigília que ICV-EUiA presentés al Parlament una moció per demanar la destitució del santcugatenc. A nivell local, tots els grups polítics tret de CiU també havien exigit la seva renúncia del càrrec al govern.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.