Els partits amb representació al consistori valoren la dimissió de Martorell


  • Comparteix:

Durant la tertúlia 'El gall del Monestir'

Durant la tertúlia 'El gall del Monestir'

Els partits amb representació al consistori han valorat la dimissió de l'exregidor de Seguretat, Xavier Martorell, al capdavant dels Serveis Penitenciaris de la Generalitat arran del 'cas Método 3' a la tertúlia 'El Gall del Monestir'. Les formacions de l'oposició han exigit més explicacions sobre el cas, tant a àmbit nacional com en clau local, per aclarir qui hi ha al darrera del cas. CiU ha expressat el seu respecte per la decisió 'personal' de Martorell i vol esperar l'aixecament del secret de sumari per extreure conclusions.

El regidor de CiU, Jordi Puigneró, ha mostrat respecte per la decisió 'personal' del seu company de partit Xavier Martorell i ha assegurat que darrere d'aquest cas hi ha moltes persones implicades, entre elles la presidenta del PP Alícia Sánchez Camacho. A més, ha emplaçat a esperar que s'aixequi el secret de sumari per treure conclusions i obtenir més informació.

Jordi Puigneró

Respectem la decisió. Hi ha secret de sumari en un cas amb moltes persones implicades, entre elles Alícia Sánchez-Camacho. Hem d'esperar a tenir més informació.


De la seva banda, el portaveu del PP de Sant Cugat, Jordi Carreras, ha lamentat l'actuació de l'equip de govern davant d'aquest tema i ha demanat que no amagui el cap sota l'ala.

Jordi Carreras

S'ha d'investigar. L'Ajuntament no pot mirar cap una altra banda. Ha de col·laborar en la investigació i demanar explicacions a Martorell i Recoder.


El portaveu del PSC, Ferran Villaseñor, ha demanat explicacions sobre les responsabilitats exactes que ocupava Martorell quan era al consistori i ha demanat que es conegui de qui eren les ordres que seguia tant a àmbit local com nacional.

Ferran Villaseñor

A la compareixença, Martorell va dir que seguia ordres. Volem saber qui donava aquestes ordres en l'àmbit local i el nacional.


La regidora d'ICV-EUiA, Roser Casamitjana, ha celebrat la renúncia de Martorell i ha recordat que el seu partit tenia previst demanar el seu cessament immediat en la propera sessió plenària al Parlament. A més, ha destacat que és estrany que sigui ara quan l'extinent d'alcalde i actual diputat Joan Recasens doni credibilitat a la versió de Martorell, tot i haver interposat una denúncia per presumptes espionatges a la seva persona.

Roser Casamitjana

És estany que en Joan Recasens ara digui que no creu que en Martorell l'hagi espiat. Ens felicitem de la decisió que ha pres.


En aquest sentit, el portaveu de la CUP, Guim Pros, ha recordat que el seu superior a Sant Cugat era l'exalcalde Lluís Recoder i ha assegurat que caldria que aquest donés també explicacions. A més, ha assegurat que les justificacions de Martorell per la seva dimissió són banals i confia que no torni a l'esfera política.

Guim Pros

Trobem a faltar explicacions dels seus superiors. Esperem que Xavier Martorell no torni a participar en política perquè no és un bon exemple.


De la seva banda, el secretari general de CiU i president d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, ha agraït la dimissió de Martorell perquè les seves explicacions sempre han estat 'insuficients', tot i que ha defensat la presumpció d'innocència. L'exdirector de Serveis Penitenciaris ha comunicat aquest dimarts la seva dimissió 'irreversible' al conseller de Justícia, Germà Gordó, al·legant motius personals i per no malmetre el funcionament de l'àrea de presons del departament de la Generalitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.