ICV-EUiA reclama aprofundir en la política d'habitatge local


  • Comparteix:

Moment de la roda de premsa ecosocialista

Moment de la roda de premsa ecosocialista

ICV-EUiA portarà al proper ple municipal un seguit de propostes encaminades a facilitar l'accés a l'habitatge i l'aprofitament dels pisos buits que hi ha a Sant Cugat. Els ecosocialistes volen que el mercat de lloguer recuperi els pisos deshabitats de la ciutat, que s'ampliïn els ajuts al lloguer i que Promusa s'impliqui en la rehabilitació.

ICV-EUiA creu que les mesures impulsades per l'Ajuntament en aquest àmbit no han tingut l'efecte esperat. Per això, proposa recuperar mesures de la Llei pel Dret a l'Habitatge aprovada el 2007 que inclourien, entre altres, el lloguer forçós d'aquells habitatges desocupats. El portaveu ecosocialista, Joan Calderon, apunta que cal començar per posar en circulació la bossa d'habitatges buits que estan en mans de promotores i entitats financeres.

Joan Calderon

S'ha de començar pels pisos buits d'entitats financers. L'administració ha de començar a requerir i demanar que els posin al mercat.


En clau local, els ecosocialistes plantegen un increment pressupostari en l'àmbit de polítiques d'habitatge que permeti ampliar els ajuts al lloguer a les famílies que tenen dificultats econòmiques. També proposen modificacions pressupostàries encarades al fet que el lloguer que es cobra als inquilins de Promusa no superi el 30% dels ingressos de la unitat familiar.

Sobre l'empresa d'habitatge municipal, el partit considera que ha de fer un tomb en la seva activitat i començar a treballar també en la rehabilitació d'habitatges.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.