Els municipis de l'ACM es conjuren contra la reforma educativa del ministre Wert


  • Comparteix:

La jornada dedicada a l'educació organitzada per l'Associació Catalana de Municipis (ACM) que ha tingut lloc aquest divendres a l'Escola Municipal Victòria dels Àngels s'ha convertit en un clam en contra de la Llei Orgànica de Modificació de la Qualitat Educativa (Lomce). La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha recollit la petició de l'entitat municipalista de mantenir el rebuig cap a aquesta llei i ha defensat les mesures preses pel govern en matèria educativa.

Alcaldes, regidors i tècnics de les àrees d'Educació de les poblacions que formen part de l'associació s'han trobat a la ciutat per debatre al voltant de les responsabilitats dels consistoris en matèria educativa i com pot afectar la nova llei proposada pel govern de Mariano Rajoy. Tots el presents han coincidit a assenyalar la Lomce com un atac a un model que funciona i que consideren que va contra la cultura catalana, l'autonomia dels centres i les competències de la Generalitat.

El president de l'ACM, Miquel Buch, considera que, darrere dels problemes que pateixen els Ajuntaments en l'àrea educativa, hi ha el sistema de finançament de Catalunya. Buch creu que a aquesta situació cal afegir ara una llei que 'menysprea' la cultura catalana.

Miquel Buch

Tenim molts problemes que no tindríem si la nostra solidaritat cap a l'Estat espanyol no fos tant gran. I ens ho tornen amb menyspreu cap a nosaltres.


La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha fet seves aquestes paraules i ha refermat la voluntat de l'executiu català de plantar-se davant l'anomenada llei Wert. D'altra banda, ha defensat la política en aquesta àrea del govern i ha assegurat que s'ha aconseguit optimitzar recursos que han permès enfortir el sistema i en alguns punts millorar la qualitat de l'oferta.

Irene Rigau

Recursos no van lligats a la qualitat. Qualitat queda lligada a la professionalitat, a la formació del professorat, als programes ben definits i a l'avaluació ben enfocada.


La sessió s'ha celebrat a l'Aula Magna de l'Escola de Música Municipal Victòria dels Àngels aquest divendres i ha reunit una trentena de participants entre alcaldes, regidors i tècnics que treballen l'àmbit de l'educació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.