L'Ajuntament rebrà 667.000 euros de la venda de les accions de Tabasa


Temes relacionats

La Generalitat tanca l'acord per a la gestió dels Túnels de Vallvidrera i Cadí (29/des/12)

La Generalitat adjudica la gestió dels Túnels de Vallvidrera a Abertis ( 5/des/12)


  • Comparteix:

Imatge dels Túnels de Vallvidrera / Font: Tunelsdevallvidrera.com

Imatge dels Túnels de Vallvidrera / Font: Tunelsdevallvidrera.com

L'Ajuntament rebrà 667.000 euros per la venda del 0'19% de les accions que té de Tabasa, empresa que gestionava els Túnels de Vallvidrera, a la Generalitat i destinarà aquests diners a inversions. La decisió s'ha pres en una sessió plenària extraordinària aquest divendres, on tots els grups de l'oposició han votat en contra. Segons el PP i el PSC l'acció de compravenda genera dubtes, ja que no hi ha cap clàusula que asseguri que el consistori no patirà impagaments per part de l'executiu. ICV-EUiA i la CUP asseguren que és 'malvendre el patrimoni públic', ja que el líquid percebut s'extingirà en pocs mesos.

El tinent d'alcalde d'Economia, Empresa i Ocupació, Carles Brugarolas, ha exposat que el consistori proposa l'alienació al govern de la Generalitat del 0'19% de les accions que l'Ajuntament té amb Tabasa. Segons Brugarolas, els 667.000 euros que rebrà l'Ajuntament en concepte de la inversió inicial que va fer amb la compra de la seva participació accionarial revertiran en més inversions per al municipi.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha recordat durant el ple que l'acció que la Generalitat ha fet amb Tabasa no es pot considerar una privatització, ja que les infraestructures segueixen sent de titularitat pública.

Mercè Conesa

No hi ha venta de patrimoni ni de Tabasa. Les infraestructures que ha construit Tabasa segueixen sent de titularitat pública.


No obstant això, tots els partits de l'oposició hi han votat en contra.

D'una banda, el PP i el PSC han mostrat dubtes pel que fa al cobrament d'aquests diners, ja que la liquiditat de la Generalitat no passa per un bon moment i a l'acord de compravenda no consta cap clàusula en què es garanteixin els pagaments, tal com han exposat els portaveus dels respectius partits, Jordi Carreras i Ferran Villaseñor.

Carreras i Villaseñor

Que no s'hagi fet ni l'intent de demanar garanties per cobrar el 70% és sorprenent. / Se'ns plantegen dubtes. La Generalitat pagarà? Què passa si no es paga?


D'altra banda, tant ICV-EUiA com la CUP han lamentat que el govern de la Generalitat vengui el patrimoni públic. A més, l'ecosocialista Joan Calderon i l'independentista Ignasi Bea han destacat que aquesta acció s'emmarca en una operació més àmplia de l'executiu de Mas de venda de patrimoni públic i lamenten que aquests diners s'utilitzin per eixugar deute i en pocs mesos s'haurà extingit el líquid.

J. Calderon / I. Bea

Aquesta dissolució que ens permet recuperar 600.000 euros s'emmarca dins d'una operació de venda d'estructures d'estat. / És un mal negoci, estem en mans de gent que prioritza el pagament del deute per davant de tot.


A finals de l'any passat, el govern i Túnels de Barcelona i Cadí, concessionària de la Generalitat, van tancar un acord per a la cessió de la gestió de conservació i explotació dels túnels del Cadí i de Vallvidrera, amb pas per Sant Cugat. L'adjudicació dels Túnels de Vallvidrera i del Cadí es va fer a Abertis i representa un exemple de col·laboració público-privada, ja que la Generalitat cedeix l'explotació de les infraestructures, però en manté la propietat i el servei continua sent públic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.