El PSC s'oposa a la reforma de la Llei de l'avortament que preveu el PP


  • Comparteix:

El PSC no vol que el PP modifiqui la llei sobre l'avortament vigent

El PSC no vol que el PP modifiqui la llei sobre l'avortament vigent

El PSC s'oposa a la reforma de l'actual Llei de l'avortament que pretén dur a terme el govern espanyol. Els socialistes consideren que si això es produeix l'Estat espanyol retrocedirà en l'àmbit de les llibertats de la dona, ja que aquesta ha de poder decidir si vol interrompre l'embaràs sense pressions i dins de la legalitat. El grup municipal portarà aquesta proposta a debat en el ple de juny.

Els socialistes no volen que el govern de Mariano Rajoy porti a aprovació la revisió de la Llei orgànica de salut sexual i reproducció i interrupció voluntària de l'embaràs. Segons el portaveu del PSC, Ferran Villaseñor, aquesta llei garanteix els drets fonamentals de les dones en aquest àmbit i consideren que si el PP la modifica significarà un retrocés en les llibertats amb relació al control i la decisió sobre la seva capacitat reproductiva de les mateixes dones.

Ferran Villaseñor

Hi ha coses que es poden trencar i una d'elles és la decisió de les dones sobre el seu propi cos.


El PSC presentarà una moció al ple de juny defensant aquest posicionament, on també es destaca, entre d'altres coses, que 'la dona ha de seguir tenint el dret d'interrompre l'embaràs, lliure de pressió i dins dels preceptes legals vigents'. Villaseñor, espera que CiU no s'aliniï amb els populars i voti a favor del text.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.