Sant Cugat per la Independència difon la plena sobirania a la plaça d'en Coll


  • Comparteix:

Sant Cugat per la Independència (SCxI) ha sembrat la llavor de la lluita per la plena sobirania de Catalunya al barri de Sant Francesc amb activitats infantils, sessions informatives i una botifarrada. La jornada, organitzada per la branca local de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) aquest dissabte, també ha acollit la projecció del documental 'Hola, Europa!' i un col·loqui al Xalet Negre. A més, l'entitat ha estrenat a Sant Cugat la campanya 'Signa per la independència', que recull firmes perquè el Parlament impulsi la consulta sobre la independència el 2014.

Tallers de maquillatge, de papiroflèxia i de dibuixos per als petits i plafons informatius sobre l'atur, les pensions i la llengua per als grans han estès la lluita independentista entre els veïns de la plaça d'en Coll. La tendència de vot socialista i ecosocialista del barri de Sant Francesc ha estat el motiu principal pel qual l'entitat ha escollit aquest espai per ubicar-hi la jornada informativa. Segons el responsable de la iniciativa, Miquel Delclòs, aquesta és una zona amb força indecisos sobre el procés sobiranista.

Miquel Delclòs

HI ha una gran bossa de vot socialista i d'ICV que poden estar dubtosos. Volem treure'ls la por al voltant de la consulta i la independència.


El Xalet Negre ha acollit, en el marc de la jornada, la projecció del documental 'Hola, Europa!' i un col·loqui al voltant del film. La seva directora, Dolors Genovès, ha assistit a la tertúlia i ha explicat que el documental és un retrat de la situació actual de Catalunya a través de diverses veus de personalitats internacionals.

Dolors Genovès

És el retrat d'un moment, d'una situació transcendent per Catalunya. És la reflexió de 31 persones.


La proposta també ha servit per arrencar la campanya 'Signa per la Independència' a Sant Cugat, que fins al maig de l'any vinent recollirà firmes amb l'objectiu de dur-les al Parlament perquè impulsi la consulta per la plena sobirania el 2014.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.