Els partits rebutgen la petició del PP per eliminar la preferència en l'ús del català


Temes relacionats

El PP demana que el català no sigui d'ús preferent al consistori (10/jun/13)


  • Comparteix:

Els grups municipals han rebutjat aquest dilluns la moció del PP per fer que el català deixi de tenir prioritat a l'Ajuntament. Els partits han criticat l'actitud dels populars, que consideren busca la confrontació amb l'ús preferent del català on no hi ha conflicte. Tots els grups municipals defensen que no existeix cap problemàtica sobre la llengua a la corporació, mentre que el PP creu que el reglament municipal s'allunya de la realitat social en situar el català com a preferent.

La intenció del PP és adaptar el reglament local sobre l'ús de la llengua catalana a l'administració a la legislació vigent, arran de la sentència del Tribunal Constitucional (TC) que estableix que el català no pot ser llengua d'ús preferent als ens públics. Segons el seu portaveu, Jordi Carreras, això permet no només ajustar-se a la legalitat, sinó que també té una vessant política que reflecteix una realitat social en la qual conviuen les dues llengües.

Jordi Carreras

Té una vessant política també. Demana que la norma s'adapti a la realitat, que és que el castellà i el català conviuen com passa al ple.


L'argumentació del PP s'ha quedat lluny de la resta de partits que consideren la proposta una manera de buscar el conflicte on no n'hi ha. El tinent d'alcalde de Governació, Jordi Puigneró, ha qualificat la petició d''atac' a la cohesió social.

Jordi Puigneró

En el fons no volen el biligüisme, volen trencar la cohesió social. No ho permetrem. El ROM i el reglament garanteixen l'atenció en castellà. Volen atemptar contra la convivència.


Els partits han coincidit a destacar que l'atenció en castellà i català als ciutadans que s'adrecen a l'Ajuntament no suposa cap problema. El regidor de la CUP Ignasi Bea ha lamentat que el PP busqui un conflicte lingüístic que no existeix. Es tracta d'una visió compartida pel portaveu d'ICV-EUiA, Joan Calderon, que ha criticat la formació popular per buscar-hi rèdit polític. El regidor del PSC Pere Soler també ha lamentat la intencionalitat política del PP i ha negat cap discriminació per qüestions de llengua.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.