El ple decideix començar a treballar per actualitzar Promusa


  • Comparteix:

Promusa es posarà al dia / Font: Promusa.cat

Promusa es posarà al dia / Font: Promusa.cat

El ple municipal fa el primer pas per a la reorientació de l'empresa d'habitatge municipal Promusa i ajustar les seves funcions i funcionament a la realitat econòmica actual. A partir d'una proposta socialista, que ha incorporat esmenes de CiU, els partits amb presència al ple s'han compromès a cercar el consens per donar continuïtat a la societat municipal i garantir la seva funció.

El debat l'ha plantejat el PSC amb una moció que reclamava la necessitat d'una comissió on tots els partits participessin en la reorientació de l'empresa municipal. El portaveu socialista, Ferran Villaseñor, ha exposat al ple la necessitat que la decisió resultant sigui consensuada en tractar-se d'un tema 'de ciutat'.

Ferran Villaseñor

Què ha de ser Promusa, quines operacions ha de fer i altres elements del futur de la companyia, creiem que s'han de trobar per consens.


El text ha estat votat i aprovat amb esmenes de CiU. El tinent d'alcalde de Territori i Sostenibilitat, Josep Romero, ha explicat el sentit d'aquestes propostes i s'ha compromès a treballar per un acord que impliqui la resta de forces.

Josep Romero

Estem disposats a parlar del futur, les competències i les feines que ha de fer Promusa. És un tema de ciutat i cal tenir consens.


Els partits de l'oposició han aplaudit la voluntat de reorientar la tasca i el funcionament de l'empresa d'habitatge municipal i han plantejat quines creuen que han de ser les línies a seguir.

Des del PP, s'aposta per l'increment d'ingressos i aquests passen, segons el regidor Álvaro Benejam, per la venda de patrimoni de Promusa per garantir futures promocions d'habitatge protegit.

Álvaro Benejam

O es redueix estructura i despesa o s'incrementen ingressos. Apostem per augmentar ingressos mitjançant la venda de locals i oficines.


ICV-EUiA també ha apuntat la voluntat de negociar el futur de l'ens públic. El seu portaveu, Joan Calderon, ha exposat la necessitat d'engegar polítiques imaginatives per posar en circulació els pisos buits.

Joan Calderon

Promusa hauria de ser els braç executor de les polítiques d'habitatge. Cal tenir un parc de lloguer potent. Calen polítiques imaginatives i discutir si ha d'assumir més funcions.


La CUP veu en aquesta iniciatia una oportunitat perquè Promusa faci una 'política social real'. El seu portaveu, Guim Pros, ha assenyalat el lloguer i la gestió de pisos desocupats com a prioritats pel futur de l'empresa municipal.

Guim Pros

Creiem que cal apostar pel lloguer i gestionar els pisos buits de la ciutat. Promusa ha de tenir una funció social real.


El text aprovat donarà lloc a una propera reunió del consell de Promusa amb les formacions per començar a treballar en el nou rumb de la companyia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.