ICV-EUiA vol desvincular la religió dels actes de Festa Major


  • Comparteix:

La Missa Major té lloc cada any a l'església del Monestir / Font: Monestirs.cat

La Missa Major té lloc cada any a l'església del Monestir / Font: Monestirs.cat

ICV-EUiA no està d'acord amb la inclusió d'actes religiosos dins el programa de Festa Major i per això serà absent a la missa major de la festa grossa. Els ecosocialistes també demanen als membres del consistori que deixin de participar en l'esdeveniment com a autoritats públiques.

ICV-EUiA vol desvincular la Festa Major dels actes religiosos, i per això els regidors ecosocialistes no assistiran a la missa major, que se celebrarà dissabte vinent al Monestir. La formació creu que cal separar els assumptes litúrgics de l'agenda política perquè considera que les manifestacions religioses formen part de la vida privada dels representants públics. No obstant això, no vol eliminar la missa major del calendari de la festa, tal com ha explicat la regidora d'ICV-EUiA Roser Casamitjana.

Roser Casamitjana

Estem en un Estat pretesament laic. La missa ha de ser un acte, però no ha de formar part de l'agenda institucional.


ICV-EUiA no està d'acord amb què l'Ajuntament participi activament a la litúrgia religiosa i, per això, també demana als regidors de la ciutat que deixin d'assistir a la missa major com a autoritats públiques.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.