ICV-EUiA reclama a Generalitat i Estat el pagament de partides de serveis socials


  • Comparteix:

Roser Casamitjana i Joan Calderon

Roser Casamitjana i Joan Calderon

ICV-EUiA reclamarà amb una moció al ple que la Generalitat i l'Estat espanyol paguin a les entitats socials i als consistoris els diners pendents de la Llei de la Dependència i que en garanteixin la continuïtat. Els ecosocialistes critiquen la manca de sensibilitat social dels dos executius i els acusa d'acabar amb 'la quarta pota de l'estat del benestar'.

Segons la regidora d'ICV-EUiA, Roser Casamitjana, el retard dels pagaments invisibilitza les causes de la pobresa i la responsabilitat que hi tenen de les administracions.

Roser Casamitjana

Aquesta situació fa que es tornin a individualitzar les causes de la pobresa i les respostes que se li donen. Fa invisibles les causes que la provoquen i la responsabilitat de les administracions per fer-hi front.


El portaveu de la formació, Joan Calderon, ha exposat que el text també sol·licitarà al govern espanyol que derogui les modificacions fetes a la Llei de Promoció de l'Autonomia Personal i Atenció a les persones en situació de dependència. A més, assegura que cal buscar vies alternatives per fer sostenible el sistema d'atenció a la dependència.

En clau local, Calderon ha tornat a demanar a l'equip de govern que afegeixi l'increment de l'IPC -que suposaria un 6%- a la partida pressupostària de Serveis Socials de la ciutat, que, segons assegura, 'ja fa dos anys que no es fa'.







  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.