L'alcalde de Terrassa presenta a Lluís Recoder la seva proposta d'organització territorial


  • Comparteix:

Navarro va venir a presentar la seva proposta a Sant Cugat

Navarro va venir a presentar la seva proposta a Sant Cugat

Sant Cugat ha de jugar un paper clau com a cruïlla entre l'Àrea Metropolitana i el Vallès. Aquesta és la situació estratègica que preveu per Sant Cugat, el nou projecte d'organització territorial que vol tirar endavant l'alcalde de Terrassa i que en una reunió s'ha encarregat de presentar personalment a Lluís Recoder. Recoder s'ha mostrat interessat a obrir ara, amb la resta de partits, el debat sobre la posició de Sant Cugat en el futur model territorial.

Dues llargues hores de reunió han servit a Lluís Recoder per conèixer de primera mà els continguts i les intencions de la iniciativa de Pere Navarro de tirar endavant una nova organització entre municipis, que d'acord amb dos estudis de la UPC i la UAB, tenen sinèrgies i fluxes comuns.

En aquest nou plantejament, que tant Navarro com Recoder han subratllar que no es tracta de formar una comarca pròpia, Sant Cugat es convertiria en la porta d'accés a la Regió Metropolitana des del Vallès i la Catalunya interior. Recoder creu que es tracta d'una proposta ajustada a la realitat metropolitana i vallesana i ha anunciat la intenció d'obrir consultes a la resta de partits per prendre posicionament:

Lluis Recoder

Crec que és una proposta ben articulada i poc tòpica. Té molt present la realitat vallesana i metropolitana. És una proposta que hem d'estudiar perquè s'ho mereix.


Per la seva banda, Pere Navarro, ha explicat que la reunió amb Recoder s'emmarca en una ronda de trobades amb els alcaldes dels municipis afectats per plantejar-los el projecte i discutir, plegats, la ubicació d'aquesta nova realitat en el debat del model territorial que ara s'obre:

Pere Navarro

És una proposta que va més enllà de la comarca pròpia. No ens volem separar de res sinó crear una cosa nova. Es tracta de reconèixer unes relacions entre municipis que han de ser més fortes encara.



Tant Navarro com Recoder han explicat que a l'espera que el govern de la Generalitat detalli la nova organització territorial de Catalunya, és bo que els municipis, com Sant Cugat, prenguin posició més enllà de la voluntat de la ciutat de Barcelona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.