La CUP retira una moció de suport a les entitats davant les esmenes de CiU


Temes relacionats

La CUP reclama al consistori eines per facilitar la difusió dels actes de les entitats (25/jun/13)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de la fira d'entitats

Imatge d'arxiu de la fira d'entitats

La CUP ha retirat la moció de suport a les entitats i associacions per a la difusió de les seves activitats en considerar que les esmenes introduïdes per l'equip de govern desvirtuaven el sentit original. CiU i el PP s'han mostrat contraris a flexibilitzar la necessitat de fer efectiva una fiança o pòlissa de responsabilitat civil com a pas previ per fer actes públics. Les esmenes del PSC, amb el suport d'ICV-EUiA i la mateixa CUP, buscaven minimitzar l'impacte per a les entitats de la fiança i la pòlissa seguint el model de l'assegurança general i col·lectiva contractada per l'Associació Catalana de Municipis (ACM).

La moció original de la CUP instava l'Ajuntament a donar compliment a la declaració institucional de març del 2011 que preveia la instal·lació d'una xarxa de plafons a l'espai públic per a l'ús exclusiu d'entitats, aplicar una moratòria en les sancions als col·lectius que pengen cartells a llocs no permesos i l'eliminació de la fiança i assumpció per part del consistori de l'assegurança de responsabilitat civil per a les entitats sense ànim de lucre.

Les esmenes del PSC, complementàries a la moció original de la CUP, posaven èmfasi en estudiar noves fórmules en l'aplicació de la fiança en la cessió d'infraestructures i analitzar que l'Ajuntament assumís els costos de l'assegurança de responsabilitat civil i patrimonial, com ho ha fet l'ACM de manera col·lectiva per a les ciutats que estan sota el seu paraigua.

Les esmenes de CiU mantenien només el primer acord sobre la instal·lació de la xarxa de plafons de la moció original de la CUP.

El PP ha rebutjat eliminar la moratòria de les sancions a les entitats i l'exoneració de la fiança i l'assegurança pel fet que podia suposar un tracte de favor.

Davant la impossibilitat de fer prosperar la moció original, incloses les esmenes del PSC, la CUP ha decidit retirar-la de l'ordre del dia perquè les esmenes de l'equip de govern desvirtuaven el sentit original.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.