Sant Cugat fa pinya amb la comarca per continuar al Consell Comarcal


  • Comparteix:

El consell d'alcaldes i alcaldesses del Consell Comarcal demanarà que l'avantprojecte de llei de governs locals rectifiqui la sortida de l'ens per part de set ciutats, una d'elles Sant Cugat, per entrar a l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha defensat la pertinença de Sant Cugat a l'òrgan i la necessitat de continuar compartint a àmbit comarcal serveis i projectes de caràcter estratègic.

La reunió de consell d'alcaldes i alcaldesses celebrada aquest dilluns ha resolt fer pinya contra la divisió comarcal que preveu l'avantprojecte de llei de governs locals. En concret, el punt que preveu que Sant Cugat i sis municipis més deixin de formar part del Consell Comarcal per integrar-se automàticament a l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

El Consell Comarcal considera que comparteixen amb l'AMB un conjunt de serveis però que 'formen part indissoluble del Vallès'. L'alcaldessa, Mercè Conesa, s'ha sumat a aquesta petició defensant la pertinença de Sant Cugat a aquest organisme i refermant la necessitat que el nostre municipi continuï mancomunant serveis i projectes de caràcter estratègic.

Mercè Conesa

A àmbit de Sant Cugat veiem que és molt important seguir sent partícips de les polítiques que es decideixin. Creiem que fem un bon tàndem amb la resta de municipis i amb el Copevo.


En aquesta línia, el Vallès Occidental ha fet possible projectes de caire territorial i econòmic com l'Àmbit B30, el Catalonia Innovation Triangle (CIT) i l'Eix de l'E-9.

La trobada també ha servit per engegar un projecte de prevenció d'incendis conjunt i de valorització de la biomassa comarcal tenint en compte que un 56% de la superfície és massa forestal.

El Vallès Occidental és la segona comarca de Catalunya per població, amb 900.000 residents aproximadament.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.