Sant Cugat no tindrà, per ara, les balances fiscals dels districtes


  • Comparteix:

El ple municipal en una imatge d'arxiu

El ple municipal en una imatge d'arxiu

L'Ajuntament no redactarà les balances fiscals dels districtes en no prosperar la proposta que ha fet la CUP al ple en aquesta direcció. El text independentista només ha trobat el suport del PSC i ha recollit el rebuig de l'equip de govern i les abstencions de PP i ICV-EUiA. CiU defensa que ja s'està treballant perquè el 2015 el pressupost municipal es presenti territorialitzat.

ESCOLTA-HO

La proposta de la CUP incloïa tres acords: l'elaboració de les balances fiscals entre els diferents territoris de la ciutat, la constitució d'una comissió mixta que assessori en l'elaboració d'aquest document i la confecció d'aquest grup de treball.

El regidor de la CUP Ignasi Bea ha defensat el text assegurant que amb aquesta informació es podria millorar la tasca del consistori en el reequilibri entre territoris, donaria resposta a queixes d'alguns barris que se senten discriminats i serviria per aclarir la relació entre Sant Cugat i Valldoreix.

Ignasi Bea

L'Ajuntament ha d'equilibrar la relació entre renda i serveis, alguns barris tenen sensació de greuge i les realcions amb Valldoreix podrien millorar.


El tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas, ha estat el responsable d'argumentar la negativa de l'equip de govern a donar suport a la proposta. Segons Brugarolas, aquesta qüestió s'ha tractat en diferents ocasions i ha recordat que l'equip de govern ja ha fet públic el seu compromís que el pressupost municipal del 2015 estigui desglossat per districtes.

Carles Brugarolas

La nostra previsió és que el pressupost del 2015 territorialitzarà l'ingrés i la despesa. D'aquí se'n poden derivar les balances fiscals.


El PSC ha estat l'única formació que ha donat suport a la CUP en la seva petició. ICV-EUiA i el PP han optat per l'abstenció per motius diferents. Els ecosocialistes consideren que els objectius de la moció no quedaven prou clars. En canvi, el PP s'ha abstingut ja que veuen innecessària la creació d'una comissió mixta en considerar que a l'Ajuntament hi ha professionals qualificats per dur a terme aquest tasca, però ha mostrat el seu suport a la creació d'aquestes balances.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.