CDC va cobrar comissions per obres com el PAV3, segons el jutge del 'cas Palau'


Temes relacionats

L'alcaldessa nega que l'Ajuntament tingui cap vinculació amb el 'cas Palau' (20/jul/12)

El 'cas Palau' torna a esquitxar l'adjudicació de les obres del PAV3 (19/jul/12)

El PSC reclama a l'equip de govern més explicacions sobre el Cas Palau (21/mar/11)

La Fiscalia demana investigar el pagament de comissions a CDC a través del Palau ( 3/nov/10)


  • Comparteix:

El PAV3 de la Rambla del Celler

El PAV3 de la Rambla del Celler

El jutge instructor del 'cas Palau' tanca les diligències amb la conclusió que CDC va cobrar comissions il·legals per obres públiques adjudicades a la constructora Ferrovial a través de la intervenció del president del Palau, Fèlix Millet. Entre els treballs citats pel jutge, hi ha la construcció del PAV3 a la zona de Rambla del Celler. En el seu moment, la fiscalia també va concloure que hi havia una entesa entre Ferrovial i CDC, tot i que no es podia afirmar que les adjudicacions a la companyia fossin arbitràries o irraonables.

El jutge assenyala que l'empresa Ferrovial va abonar a CDC comissions per adjudicació de quatre obres, entre elles, la construcció de la línia 9 del metro de Barcelona, de la Ciutat de la Justícia i del pavelló municipal a Sant Cugat.

La constructora abonava, segons el jutge, una comissió del 4% del cost de l'obra adjudicada, com va apuntar el fiscal, un 2,5% del qual s'assignava a CDC, i l'1,5% a Fèlix Millet i la seva mà dreta, Jordi Montull.

La fiscalia va concloure en el seu moment que hi havia una 'relació criminal' entre CDC i Ferrovial per calcular un percentatge de comissió de les obres adjudicades pels organismes catalans regits per la federació nacionalista. Tot i això, el fiscal remarcava que la complexitat de les adjudicacions i l'entitat empresarial requerida per fer els treballs limitaven molt els competidors per assumir-les. Per això, subratllava que no es podia afirmar que les adjudicacions fossin irregulars.

El jutge manté la imputació per a 17 acusats, entre ells els màxims responsables del Palau, de Ferrovial i els dirigents de CDC encausats.

En un comunicat, CDC ha dit que els indicis que el jutge del 'cas Palau' exposa contra la formació 'no tenen una base sòlida'. La formació ha mostrat el seu convenciment que no hi ha hagut cap irregularitat i recorda que 'així ho acredita el principal perjudicat', el Palau de la Música, en un escrit al jutge.

També en un comunicat, Ferrovial ha assegurat que totes les obres que li van ser adjudicades durant l'etapa de CDC al govern van obtenir la millor puntuació i valoració econòmica. L'empresa, a banda de defensar la legalitat del patrocini amb el Palau de la Música, manifesta que mai no ha arribat a cap acord amb persones o entitats per alterar processos d'adjudicació de contractes públics.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.