Oposició municipal, tret del PP, a la reforma de l'administració local


Temes relacionats

Els ajuntaments només podran prestar els serveis marcats per llei (26/jul/13)

L'Estat espanyol dissoldrà les EMD que no presentin els seus comptes (26/jul/13)

Conesa diu que la reforma estatal del món local porta cap a la insostenibilitat (26/jul/13)

Ortega adverteix que la reforma estatal del món local no és d'aplicació a Catalunya (26/jul/13)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de l'Ajuntament

Imatge d'arxiu de l'Ajuntament

Els grups municipals lamenten la reforma estatal de l'administració local, ja que la consideren un cop a les competències dels ajuntaments. Els portaveus coincideixen a criticar aquest projecte, aprovat aquest divendres pel consell de ministres, tret del PP que l'ha defensat com una manera d'eliminar duplicitats.

La portaveu del grup municipal de CiU, Cristina Paraira, ha expressat a Cugat.cat que és una llei recentralitzadora amb la qual no hi estan d'acord. Paraira ha afegit que el text no coneix la realitat del món local.

Cristina Paraira

Està feta des d'una perspectiva que sembla que no conegui la realitat del món local. No té en compte el principi de subsdiarietat ni que és l'administració més propera al ciutadà.


De la seva banda, el portaveu del PP, Jordi Carreras, ha defensat la reforma i ha manifestat que serveix per eliminar duplicitats entre administracions.

Jordi Carreras

És urgent fer una reforma de l'administració local i racionalitzar les competències. Hem d'esbrinar quins són els límits d'actuació dels ajuntaments.


El portaveu del PSC, Ferran Villaseñor, creu que aquesta reforma farà 'tornar a l'època del franquisme', a banda de suposar una retallada de competències i un cop d'estat a l'administració local.

Ferran Villaseñor

El Partit Popular està realitzant un cop d'estat a l'administració local. Sanciona econòmicament els ajuntaments, envaeix les competències i és un procés de recentralització.


El portaveu d'ICV-EUiA, Joan Calderon, considera que es tracta d'un nou intent de recentralització de l'Estat espanyol, que no respecta el marc constitucional ni competencial de Catalunya i que posa en perill serveis públics bàsics per a la ciutadania.

Joan Calderon

No respecten el marc constitucional ni el marc competencial de Catalunya. Posa en perill serveis socials com serveis socials, beques, polítiques de cultura, d'ocupació... si no són econòmicament viables.


Una visió compartida pel portaveu de la CUP, Guim Pros, que considera que el projecte és 'involucionador' i acabarà amb el paper tradicional dels ajuntaments.

Guim Pros

La considerem una reforma involucionista, antidemocràtica, és recentralitzadora i acabarà amb el paper tradicional de l'Ajuntament.


El projecte de Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració local s'articula sota quatre objectius. Clarificar i simplificar les competències municipals per evitar duplicacions, racionalitzar l'estructura organitzativa, garantir el control financer i pressupostari, i afavorir l'activitat econòmica local.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.