Brugarolas es desmarca de Pelegrí i anirà a la Via Catalana per l'estat propi


  • Comparteix:

Brugarolas en una entrevista a Cugat.cat

Brugarolas en una entrevista a Cugat.cat

El president de la sectorial d'Economia d'UDC, el santcugatenc Carles Brugarolas, ha confirmat a Cugat.cat que assistirà a la Via Catalana a favor de l'estat propi. Tot i no citar la paraula 'independència', Brugarolas ha destacat que no és un moment per dividir el bloc nacional sinó per cohesionar-lo. Pel que fa als altres membres d'UDC al govern local, la regidora d'Educació, Esther Salat, també hi participarà, mentre que la presidenta d'UDC, Cristina Paraira, i el regidor d'Esports, Xavier Tizón, no hi aniran.

El secretari general d'Unió, Josep Maria Pelegrí, va afirmar que UDC no assistiria a la Via Catalana com a partit, tot i donar llibertat als seus militants, i va afegir que aquells que hi anessin ho farien a favor del dret a decidir. Contradient aquest posicionament, el regidor d'Economia i president de la sectorial d'Economia d'UDC, Carles Brugarolas, ha confirmat que assistirà a la Via Catalana a favor de l'estat propi, tot i no verbalitzar la paraula 'independència'.

Carles Brugarolas

El procés que està vivint el país és de la màxima importància. No és un moment per dividir el bloc nacional sinó per sumar consensos.


La presidenta d'UDC, Cristina Paraira, està a favor d'un canvi de la situació actual de Catalunya i del dret a decidir, però no participarà a la Via Catalana perquè, diu, mai ha assistit a manifestacions i per les seves obligacions com a alcaldessa accidental la tarda de l'Onze de Setembre. Amb tot, Paraira s'ha mostrat disgustada pel tracte que rep Catalunya.

Cristina Paraira

En aquests moments el que vull és poder tenir dret a decidir. Estic disgustada amb el tracte que estem rebent i aquesta situació ha de canviar.


De la mateixa manera s'ha expressat el regidor d'Esports i membre d'UDC, Xavier Tizón, que ha afirmat que es mostra a favor del dret a decidir però no per la independència i no assistirà a la Via Catalana. En canvi, la regidora d'Educació i tresorera d'Unió, Esther Salat, sí que formarà part de la cadena humana, tot i no estar explícitament a favor de la independència.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.