La junta de portaveus rebutja el model lingüístic implantat a les Balears


  • Comparteix:

El ple ha tractat la situació del català a les Illes

El ple ha tractat la situació del català a les Illes

La junta de portaveus de l'Ajuntament s'ha posicionat en contra del decret 'Tratamiento Integrado de Lenguas' aprovat pel govern balear, en mans del PP. Tots els partits del consistori excepte els populars han donat suport al text, publicat al ple d'aquest dilluns i que alerta de la discriminació que pateix la llengua catalana a les illes Balears.

La junta de portaveus veu amb preocupació la situació lingüística a les Illes Balears. A l'abril d'enguany el govern del PP d'aquesta comunitat va aprovar un decret que obliga a impartir les matèries en les dues llengües oficials de manera equitativa. La junta considera que la discriminació lingüística que pateix la llengua catalana a les Illes ha fet un pas endavant amb aquest decret, i alerta que la nova norma pot establir una educació segregada.

El Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) ha suspès cautelarment la normativa i el govern balear ha tramitat de manera urgent un decret llei per continuar aplicant el nou model. Davant d'aquesta situació les forces plenàries del ple, tret del PP, han consensuat aquest text, en què reclamen reconsiderar aquesta llei i fan explícit el seu suport a la comunitat educativa del territori, que ha convocat una vaga aquest dilluns.

El portaveu del PP, Jordi Carreras, també ha criticat que el seu partit no s'hagi pogut posicionar durant el ple sobre les declaracions que elabora la junta de portaveus. Per Carreras, aquestes circumstàncies fan que la llibertat d'expressió sigui limitada.

Jordi Carreras

No hem pogut expressar-nos ni a la declaració ni al ple. És una manera de limitar la llibertat d'expressió, encara que sigui de manera involuntària.


D'aquesta manera, Carreras ha demanat que els partits es puguin expressar durant les dacions de compte del ple municipal. De la seva banda l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha ofert a Carreras debatre aquesta qüestió en la propera junta de portaveus.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.