Urbanisme garanteix un cost 'assumible' per als veïns en la millora de Can Borrull


Temes relacionats

La Diputació explicarà a la tardor la disposició d'urbanitzar Can Borrull ( 2/ago/12)

Els veïns de Can Borrull no hauran de pagar el bombatge provisional de les aigües residuals cap a la depuradora (18/jun/10)


  • Comparteix:

Imatge actual de l'avinguda de Can Borrull

Imatge actual de l'avinguda de Can Borrull

L'equip de govern ha assegurat que les quotes urbanístiques que hauran de pagar els veïns de Can Borrull pel pla de millora seran 'assumibles'. Arran la preocupació de l'oposició pel cost veïnal dels treballs, el regidor d'Urbanisme ha garantit que les 81 famílies tindran les mateixes facilitats de pagament que en altres actuacions urbanístiques. Pere Casajoana ha explicat a Cugat.cat que l'Ajuntament treballa perquè les quotes dels veïns no superin els 800.000 euros, lluny dels tres milions que havien de pagar en el pla inicial.

El ple ha donat compte de la declaració d'impacte ambiental per al projecte d'endegament de la riera de Can Borrull, a les Planes. L'últim tràmit pendent amb el govern que permet posar fil a l'agulla al Pla de Millora Urbana del barri, ubicat a la part baixa del districte i legalitzat al 2007. El pla inclou el projecte d'urbanització, l'endegament de la riera, els murs de les finques i l'estació de bombeig.

Com es pagaran aquests diners per part dels veïns és motiu de preocupació de l'oposició. El PSC i ICV-EUiA han sol·licitat que l'equip de govern faciliti al màxim el pagament als ciutadans, mentre que el PP, amb el regidor Bruno de Salvador, ha emplaçat l'Ajuntament a arribar allà on no puguin els veïns.

Bruno de Salvador

Donada la situació peculiar de Can Borrull, em pregunto si l'Ajuntament podria fer una aportació més perquè l'esforç dels veïns no sigui tant fort.


L'alcaldessa ha subratllat que els veïns de Can Borrull els pertoca assumir en drets i deures el cost de part dels treballs com se sol fer en les actuacions urbanístiques. El regidor de l'àrea, Pere Casajoana, ha remarcat que consistori i Diputació treballen en un projecte 'assumible' pels veïns i que aquests tindran les mateixes facilitats de pagament que en altres accions urbanístiques.

Pere Casajoana

Si es volia que el sector tingués una reparcel·lació, els veïns havien de pagar una part. I tindran les mateixes condicions que els veïns de la capella de Sant Joan.


Preguntat per Cugat.cat, Casajoana ha xifrat en 800.000 euros el cost que hauran d'abonar les 81 famílies del sector, una quantitat que s'allunya, diu, del cost inicial dels treballs de tres milions d'euros. El regidor ha explicat que fa uns mesos aquests 800.000 euros no incloïen les obres d'endegament de la riera, però que ara el consistori treballa per incorporar finalment aquesta millora sense un major cost pels veïns.

Actualment, el consistori i la Diputació estan tancant el cost final de les obres. Al marge dels 800.000 euros abonats pels veïns, les dues administracions assumiran la resta dels treballs. El que ja s'ha acordat és que el consistori finançarà íntegrament l'estació de bombeig i que la Diputació s'ocuparà de rehabilitar el tram de dos carrils de la carretera de Vallvidrera.

El pla també delimita zones verdes, equipaments, amplades de carrers i voreres; i redibuixa accessos, suprimeix els actuals semàfors i proposa una rotonda d'entrada i sortida des de la carretera de Vallvidrera.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.