El transport públic de Valldoreix aplicarà la tecnologia intel·ligent


Temes relacionats

Un nou sistema de validació aplega els títols de transport i la targeta ciutadana (26/set/11)


  • Comparteix:

Imatge de la flota de busos de Valldoreix / Font: Valldoreix.cat

Imatge de la flota de busos de Valldoreix / Font: Valldoreix.cat

Els autobusos de Valldoreix funcionaran amb un nou sistema de billetatge intel·ligent basat en la tecnologia sense contacte, dins l'esquema tarifari integrat de l'ATM al qual va adherir-se l'EMD. El canvi també implica un nou model tarifari amb una política de preus amb descomptes en funció de l'ús i amb la possibilitat per a l'usuari d'escollir el tipus de pagament.

El juny passat, l'EMD va signar un conveni d'adhesió al sistema tarifari integrat de transport metropolità, amb l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM). Superada la implantació d'aquest sistema i en quedar obsoleta la banda magnètica, la junta de veïns d'aquest dijous ha aprovat per unanimitat la millora del sistema tecnològic, tarifari i de gestió projectat per l'ATM.

Amb l'objectiu de fomentar l'ús del transport públic al territori, el transport públic de Valldoreix funcionarà, igual que a Sant Cugat, amb un nou sistema de billetatge. Això implica un nou model tecnològic basat en la tecnologia xip sense contacte en la venda i validació.

La novetat també implica una política de preus amb descomptes en funció de l'ús, adaptant el preu del transport públic a la mobilitat real de cada ciutadà, on el ciutadà podrà escollir el sistema de pagament, tant si vol fer recàrrec de la targeta o domiciliar el rebut.

L'EMD ja ha adquirit les validadores per establir aquesta nova tecnologia. En cas, tal com ha acordat la junta, que hi hagués un increment d'aportació econòmica per part de l'EMD a l'empresa de transport, s'establiran mecanismes de compensació perquè no afecti les arques de l'administració.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.