El pressupost del 2014 esquivarà l'increment de la pressió fiscal


  • Comparteix:

Mercè Conesa

Mercè Conesa

Els pressupostos municipals de l'any vinent seran de continuïtat. Ho ha avançat l'alcaldessa, Mercè Conesa, a Cugat.cat, on ha explicat que el capítol d'ingressos s'estabilitzarà i s'evitarà un increment de la pressió fiscal.



En una entrevista a Cugat.cat, l'alcaldessa ha avançat que es preveuen unes xifres similars a les d'aquest any, que han arribat als 88'1 milions en els pressupostos ordinaris.

Pel que fa a ingressos, Conesa ha remarcat que l'Impost de Béns Immobles (IBI) només pujarà l'IPC i que es mantindran bonificacions per a col·lectius com la gent gran. L'alcaldessa ha explicat que una de les prioritats és evitar més pressió fiscal a la ciutadania.

Mercè Conesa

Aplicarem l'IPC però abaixarem el tipus impositiu perquè l'import no variï.


De cara a la despesa del 2014, Conesa ha recordat que el 80% del pressupost serà captiu, és a dir, estarà vinculat a serveis obligatoris dels consistoris. L'estabilitat d'aquesta partida no vol dir que no s'hagi retallat en els anteriors exercicis, segons l'alcaldessa.

Mercè Conesa

A Sant Cugat s'ha retallat però no en serveis socials ni en les polítiques per sostenir l'estat del benestar.


Conesa ha afegit que les inversions dels propers comptes oscil·laran entre els cinc i els set milions d'euros respecte els 20 recollits aquest any. L'alcaldessa ha especificat que es destinaran a millores urbanes i d'equipaments. L'habitatge queda descartat de les inversions per la falta d'ajuts del govern espanyol, segons Conesa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.