'Som Catalunya, somos España' convida els ciutadans a concentrar-se el 12-O


  • Comparteix:

La plataforma 'Som Catalunya, somos España' crida la ciutadania a participar a la concentració del 12 d'octubre a Barcelona per demostrar que hi ha més coses que uneixen Catalunya amb l'Estat espanyol que no pas aquelles que els separen. Segons la plataforma, l'acte superarà l''èxit' de l'any passat, ja que promou un missatge 'en positiu'.

L'objectiu és omplir la plaça de Catalunya de Barcelona el 12 d'octubre a les dotze del migdia amb un missatge clar: 'Millor junts'. El portaveu de 'Som Catalunya, somos España' i president de D'Espanya i Catalans, Manel Parra, ha assegurat que l'èxit de la convocatòria de l'any passat els avala per tornar a reivindicar 'la unitat d'Espanya'. De fet, Parra ha qualificat la celebració com una 'festa de germanor' per expressar tant el sentiment de pertinença a Catalunya com a l'Estat espanyol.

Manel Parra

Creiem que és més allò que ens uneix que allò que ens separa. És una festa de germanor. Volem dir a tothom el que som i el que volem continuar sent, espanyols i catalans.


El 12 d'octubre se celebra la Festa Nacional de l'Estat espanyol o Dia de la Hispanitat. En concret, commemora l'arribada a Amèrica de Cristòfor Colom el 1492, a partir del qual es va colonitzar bona part del continent. Per Parra, es tracta d'una festa que va més enllà, ja que és una data clau per a la història del món.

L'acte de presentació aquest divendres a Sant Cugat de la concentració que es farà a Barcelona ha comptat amb una trentena de persones, entre elles, membres de C's, l'expresidenta local del PP Ana María Torrijos i la presidenta de Sociedad Civil y Democracia, Ariadna Hernández.

De fet, Parra ha explicat que la concentració compta amb el suport de partits com el PP, C's, UPyD i PxC. Des de Sant Cugat està previst aplegar tots aquells que vulguin participar a la concentració quedin a les deu del matí a la plaça d'Octavià per desplaçar-se junts a Barcelona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.