L'Ajuntament, amatent davant el deute de la Generalitat de 3'8 milions


Temes relacionats

La Generalitat pagarà el deute que té amb els ajuntaments abans de finals d'any (18/set/13)


  • Comparteix:

La Generalitat deu 3,8 milions d'euros a l'Ajuntament / Font: Gencat.cat

La Generalitat deu 3,8 milions d'euros a l'Ajuntament / Font: Gencat.cat

L'equip de govern situa en 3,8 milions els diners que la Generalitat té pendents de pagar a l'Ajuntament i qualifica de 'risc' aquest tipus de deute. Malgrat això, la regidoria d'Economia es mostra tranquil·la en cas de no efectuar-se enguany el pagament perquè ha reservat ja partides d'insolvència per blindar la salut financera del consistori.

Després que el govern anunciés que abans que acabi l'any pagaria als consistoris els deutes que té contrets, l'equip de govern ha posat els números sobre la taula. El tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas, ha xifrat en 3,8 milions els euros que el govern deu a Sant Cugat.

Si es desgranen les subvencions, la més important ve dels 2'3 milions que la Generalitat deu pròpiament a l'Ajuntament; a continuació arriben l'1'3 milions per al Patronat Municipal d'Educació (PME), i finalment els 198.000 euros per a l'Organisme Autònom Municipal del Centre Cultural (OAMCC).

Brugarolas ha reconegut que aquest tipus de deute, el procedent d'ingressos de la Generalitat, està subjecte a risc. No obstant això, el tinent d'alcalde es mostra tranquil perquè el consistori ha fet 'els deures' en cas que el pagament pendent finalment no es concreti aquest any.

La recepta per blindar les arques municipals, segons Brugarolas, és reservar amb antelació provisions per assumir saldos no cobrats.

Carles Brugarolas

El que vam fer és incrementar de forma notable les provisions en casos de saldos no cobrats. La provisió és molt alta.


Brugarolas també ha explicat que el consistori està pendent de deutes d'unes 'poques grans empreses' i, en alguns casos, participa en els corresponents concursos de creditors.

El govern pagarà als consistoris els seus deutes a través del Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.