El PSC proposa un pla de xoc contra l'atur juvenil


  • Comparteix:

Moment de la roda de premsa dels socialistes

Moment de la roda de premsa dels socialistes

El PSC instarà l'Ajuntament a liderar un pla de xoc contra l'atur juvenil que aprofundeixi en la col·laboració amb els centres de negocis i bonifiqui fiscalment la contractació de joves per part de les empreses. Per fer-ho, la formació reclama la creació d'una Taula del Treball amb presència de partits, sindicats, organitzacions empresarials i joves per trobar solucions.

Els socialistes han posat sobre la taula el que han anomenat 'fals mite' de l'atur juvenil a la ciutat i han destacat que si bé és menor al de ciutats de l'entorn, no deixa de ser preocupant. Per aquest motiu, el PSC defensa la necessitat d'ampliar i millorar algunes polítiques que ja funcionen, com la col·laboració público-privada amb centres de negoci, i han afegit d'altres mesures com els incentius fiscals per a les empreses que contractin joves, que els concursos públics del consistori valorin el percentatge de joves contractats per part dels licitadors i que s'acordin programes de pràctiques entre empreses i estudiants de cicles formatius.

El portaveu del PSC, Ferran Villaseñor, ha explicat que aquestes mesures s'haurien de gestionar des d'una Taula del Treball que agrupi tots els sectors implicats.

Ferran Villaseñor

Un ens general com és la Taula del Treball és la que ha de gestionar aquest pla de xoc contra l'atur juvenil.


Amb aquesta moció, els socialistes recuperen una proposta que ja van presentar al ple de febrer i que van retirar amb la intenció d'arribar a un major consens amb l'equip govern.

Per altra banda, el PSC lamenta la manca de criteri unitari en el funcionament dels consells de barri. Els socialistes elogien els consells de barri de Mira-sol i les Planes i demanen que altres com els del Centre-Est i Centre-Oest en prenguin exemple. El PSC demana establir unes regles de joc clares i que el bon funcionament dels consells no depengui només de la bona voluntat del president de l'ens. Finalment, els socialistes també insten l'equip de govern a nomenar alguna dona com a presidenta d'algun dels cinc consells de barri de la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.