Tizón confirma que Sant Cugat treballa per agermanar-se amb Angers


Temes relacionats

Carol reclama més agermanaments per promocionar la ciutat (14/oct/13)


  • Comparteix:

El Pont de Verdun d'Angers / Font: Wikimedia Commons

El Pont de Verdun d'Angers / Font: Wikimedia Commons

El regidor d'Agermanaments, Xavier Tizón, ha confirmat que l'Ajuntament està treballant actualment en l'agermanament cultural amb la ciutat francesa d'Angers, població on va viure l'artista Josep Grau-Garriga. La col·laboració cultural amb Angers és un dels projectes proposats des del Consell de Cultura en constituir-se el març de l'any passat.

Preguntat per la petició de la regidoria de Relacions Institucionals d''accelerar' els processos d'agermanaments per promocionar la ciutat, Tizón ha explicat a Cugat.cat que l'Ajuntament ja hi està posant fil a l'agulla.

Tizón ha dit que arran de la mort de Grau-Garriga l'estiu de 2011 el consistori ja es va plantejar estretir les relacions amb Angers, situada al departament de Maine i Loira i a la regió del País del Loira.

Xavier Tizón

Gràcies a la vinculació de Grau-Garriga vam iniciar converses amb la ciutat d'Angers per arribar a un agermanament de caire cultural.


Angers és l'antiga capital de l'Anjou i lloc d'origen de la dinastia dels Plantagenêt, a la qual va pertànyer el rei d'Anglaterra Ricard I, 'Cor de Lleó'. L'aglomeració angevina s'estén sobre la vall del Loira, classificat en el patrimoni de la Humanitat de la Unesco. La ciutat se situa a la riba del riu Maine, a alguns quilòmetres del Loira. Actualment compta amb una població de 150.000 persones.

La ciutat francesa gaudeix d'una intensa vida cultural gràcies a les seves universitats i museus. L'antic centre històric medieval està dominat pel castell dels Plantagenêt, i acull el tapís de l'Apocalipsi del segle XIV, que és el tapís medieval més gran del món.

Angers és un important centre firal i de congressos i compta actualment amb plantes de fabricació de camions, d'ordinadors i centres de recerca en horticultura i biotecnologia. Angers és també la ciutat d'origen del licor Cointreau.

La ciutat francesa està actualment agermanada amb Sevilla, Pisa i Austin, a l'estat nord-americà de Texas, entre d'altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.