Els partits polítics opinen sobre els resultats de l'Observatori Sociològic


Temes relacionats

El 93% de la ciutadania aprova l'estat general de Sant Cugat (15/oct/13)


  • Comparteix:

Els partits opinen sobre sobre les dades de l'observatori

Els partits opinen sobre sobre les dades de l'observatori

Els grups polítics municipals han opinat sobre les dades de la darrera onada de l'Observatori Sociològic a la tertúlia 'El Gall del Monestir' de Cugat.cat. Les formacions han coincidit a celebrar la bona percepció que els santcugatencs tenen de l'estat general del municipi però han discrepat sobre les mesures a prendre per reduir les problemàtiques a les llars derivades de la crisi.

El regidor de CiU, Jordi Puigneró, ha destacat el grau de satisfacció que evidencien les dades però ha assenyalat que cal seguir treballant per posar remei a les dificultats econòmiques que pateixen moltes famílies santcugatenques.

Jordi Puigneró

Estem satisfets pels resultats però queda molta feina a fer perquè encara no estem en un escenari de millora.


El regidor de PP Álvaro Benejam ha coincidit a destacar la percepció que els ciutadans han expressat però ha apuntat cap a la rebaixa de la pressió fiscal per facilitar la situació de qui ho passa malament.

Álvaro Benejam

Aquest alt nivell el paguem entre tots. Potser seria millor, en aquests moments, baixar la pressió fiscal i que la ciutadania no tinguès problemes per arribar a final de mes.


El regidor del PSC Pere Soler ha posat l'accent en el distanciament entre els sectors que 'viuen bé' i els que ho pasen malament. Soler ha alertat d'aquesta situació i ha animat a buscar mecanismes que ho evitin.

Pere Soler

La percepció és positiva però també hi ha qui ho passa malament. Veiem que està creixent la polarització entre qui viu bé i qui ho passa malament.


La coordinadora d'ICV-EUiA, Roser Casamitjana, s'ha mostrat sorpresa per alguns dels indicadors que posa de relleu l'informe. L'ecosocialista s'ha felicitat per l'optimisme que mostren els resultats amb relació a la millora de les situació de crisi.

Roser Casamitjana

M'ha sorprès la percepció que tenen els ciutadans que la situació de crisi està millorant. M'alegro que siguem tant optimistes.


El regidor de la CUP Ignasi Bea ha destacat que, tot i ser en percentatges més baixos que a la resta de Catalunya, hi ha col·lectius que tenen dificultats econòmiques. Bea creu que davant aquesta situació s'ha d'apostar per una fiscalitat progressiva.

Ignasi Bea

Tenim un percentatge important de persones prop de l'exclusió social. Tenim pocs instruments locals eficients per proposar una tarifacio social eficaç.


L'estudi indica que el 93,1% dels santcugatencs fa una valoració positiva de l'estat general de la ciutat, elaborat amb una mostra de 1.000 habitants.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.