ICV-EUiA vol que Promusa gestioni en el futur el subministrament de l'aigua


Temes relacionats

Quart augment de l'aigua en dos anys: d'aquí a un mes el rebut pujarà un 4'8% (10/oct/13)


  • Comparteix:

Casamitjana, Calderon i Sanz, en roda de premsa

Casamitjana, Calderon i Sanz, en roda de premsa

ICV-EUiA demana que l'empresa pública Promusa assumeixi en el futur el subministrament de l'aigua, un cop finalitzi al 2019 la concessió a Sorea. Aquesta és la proposta del partit com a reacció al quart augment de la factura que viu la ciutadania en dos anys, una proposta que es complementa amb la demanda, de nou, d'aplicar una tarifació social i ecològica al rebut.

El rebut de l'aigua s'encarirà un 4'8% després que l'Àrea Metropolitana (AMB) hagi aprovat la petició de Sorea, operadora de Sant Cugat, de revisar la tarifa d'abastiment. D'aquí a un mes s'aplicarà l'augment de la factura amb un increment acumulat del rebut del 33,5%.

D'acord amb el vot contrari d'ICV al ple de l'AMB, el partit proposa que l'empresa pública d'habitatge Promusa assumeixi el subministrament de l'aigua per posar fi al 'negoci' que fa l'empresa privada. La coordinadora d'ICV-EUiA, Roser Casamitjana, explica que amb la municipalització de l'aigua es garantiria l'accés digne a aquest recurs bàsic.

Roser Casamitjana

Volem que Promusa agafi les regnes de la remunicipalització de l'aigua. Tornar al fet que la responsabilitat primera, segona i última sigui total i absoluta de l'Ajuntament.


La formació ha afirmat que encara està a l'espera de com es concreta la moció ecosocialista aprovada a l'abril a favor d'aplicar una tarifació social a l'ús de l'aigua. De fet, en aquesta línia treballa ICV a l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). La responsable de l'Àmbit de Medi Ambient de l'AMB i regidora d'ICV-EUiA a l'Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz, reclama l'aplicació de bonificacions en l'àmbit social i ecològic per evitar que els ciutadans es quedin sense accedir a l'aigua per temes econòmics.

Janet Sanz

Establir uns trams de subministrament que estableixi que qui més consumeixi més pagui. I fixar quines son bonificacions en un consum bàsic.


Sanz ha recordat que la competència de subministrament de l'aigua és del consistori com a 'responsable últim' malgrat que hagi cedit, que no transferit, la responsabilitat a un privat. L'ecosocialista també ha demanat a l'Ajuntament i a la resta de consistoris que no 'mirin cap a un altra banda' davant la problemàtica de l'aigua i que facin un pas endavant en el 'control públic' d'un bé essencial per evitar situacions de vulnerabilitat social. Sanz ha demanat la creació d'un protocol d'actuació entre els serveis socials i l'AMB per evitar casos de talls de subministrament de l'aigua.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.