El govern alerta que perilla el calendari de retorn del deute als ajuntaments


Temes relacionats

L'Ajuntament, amatent davant el deute de la Generalitat de 3'8 milions ( 8/oct/13)


  • Comparteix:

La Generalitat deu a Sant Cugat 3,8 milions d'euros

La Generalitat deu a Sant Cugat 3,8 milions d'euros

El govern ha alertat que el calendari per pagar el deute als ajuntaments perilla per la decisió del govern espanyol de canviar els criteris del Fons de Liquiditat Autonòmic. El secretari de Cooperació i Coordinació de les Administracions locals, Joan Cañada, ha avisat que probablement no es podran retornar la totalitat dels 600 milions d'euros que la Generalitat deu als consistoris.

D'aquests 600 milions, el govern ja n'ha pagat 107, però el canvi de criteri del govern central en el Fons de Liquiditat Autonòmic en què ha retallat 1.700 milions d'euros pot posar en perill el calendari de retorn dels diners, tal com ha assegurat Cañada en una entrevista a la Xarxa.

Joan Cañada

És evident que tots els planejaments de tresoreria comptaven amb aquests ingressos. Ara tenim un altre escenari i ja estem mirant quines partides podrem assumir o no.


En una entrevista recent a Cugat.cat, l'equip de govern xifrava en 3,8 milions els diners que la Generalitat té pendents de pagar a l'Ajuntament i qualifica de 'risc' aquest tipus de deute. Amb tot, el tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas, es va mostrar tranquil perquè el consistori ha fet 'els deures' en cas que el pagament pendent finalment no es concreti aquest any.

Si es desgranen les subvencions, la més important ve dels 2,3 milions que la Generalitat deu pròpiament a l'Ajuntament; a continuació arriben l'1,3 milions per al Patronat Municipal d'Educació (PME), i finalment els 198.000 euros per a l'Organisme Autònom Municipal del Centre Cultural (OAMCC).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.