ICV i PSC aconsegueixen el vot d'ERC en contra de la urbanització de Can Busquets però no aturen el projecte


  • Comparteix:

Els protestants van ser 'convidats' a marxar del ple.

Els protestants van ser 'convidats' a marxar del ple.

Tot i aconseguir el vot afirmatiu d'Esquerra Republicana - que s'ha desmarcat en la votació del seu soci de govern, Convergència i Unió, - Iniciativa i PSC han fracassat en el seu intent de declarar Can Busquets com a sòl no urbanitzable i aturar la modificació del PGM en aquest sector que es troba en aquests moments a la Comissió Jurídica Assessora. Convergència i Unió ha justificat el seu vot explicant que, com a contrapartida, els legalitzen cases fora d'ordenació i es permetrà fer habitatge públic a la Floresta. Durant la discussió, membres de la Plataforma per la Defensa de Can Busquets han mostrat, silenciosament, la seva oposició a la operació urbanística que permetrà construir 65 cases unifamiliars en aquest espai forestal.

Malgrat que la moció presentada per ICV i PSC ha aconseguit 12 vots a favor i 11 en contra, la proposta no ha pogut prosperar ja que qualsevol modificació del PGM necessita el quòrum d'una majoria qualificada.

La iniciativa dels ecosocialistes i el PSC demanava el retorn del document pendent d'aprovar-se a la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat, així com la seva declaració com a sòl no urbanitzable de forma que s'avingui amb les directrius del Pla Director de la Floresta. El defensor de la moció, Xavi Boix, ha remarcat que l'Ajuntament ha tingut l'oportunitat 'històrica' d'esmenar un greuge, que ja es va poder fer quan la Generalitat va retornar el document, en un primer moment, per un defecte de forma:

Xavi Boix

Pensem bé quins usos li podem donar a Can Busquets


Tal i com havia anunciat, ERC ha fet costat a la moció del PSC i ICV-EA, argumentant que des d'un principi la formació s'ha mostrat contrària a l'edificació de Can Busquets. De la mateixa manera, el portaveu Eduard Pomar ha justificat, amb les següents paraules, que Esquerra votés, primer, a favor de la modificació del PGM que donarà llum verda a la urbanització del sector:

Eduard Pomar

Volem la protecció d'aquest espai perquè això deia el Pla Director de La Floresta


Per la seva banda, la tinent d'alcalde de Territori ha dit que l'oposició no ha presentat cap argument nou que justifiqui la paralitzar de la urbanització de Can Busquets. Mercè Conesa ha remarcat que la cristal.lització d'aquest projecte comportarà la legal.lització de 94 cases fora d'ordenació, la creació de 173 pisos de lloguer per a joves i les desafectacions dels vials del PGM. Per últim, la tinent d'alcalde ha recordat que la contrucció de les 64 polèmiques cases és un número que està molt lluny del que realment es podria edificar i que s'ha aconseguit restringir:

Mercè Conesa

L'informe del Parc de Collserola diu que la construcció de les 64 és perfectament compatible amb l'entorn


Després de la votació de la moció, membres de la Plataforma Cívica per a la Defensa de Can Busquets han mostrat cartells amb lletres on s'hi podia llegir 'Defensem Can Busquets'. El col.lectiu ha recollit més de mil signatures en contra de la urbanització d'aquest bosc florestà.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.