Campanya contra José Domingo per comparar immersió lingüística i nazisme


Temes relacionats

Domingo atribueix al nacionalisme català la voluntat de dur-lo als tribunals (21/oct/13)


  • Comparteix:

Web on es fa la campanya de mecenatge, que ja s'apropa als 700 euros recaptats

Web on es fa la campanya de mecenatge, que ja s'apropa als 700 euros recaptats

L'entitat Israel a Catalunya inicia una campanya de mecenatge per engegar un procediment penal contra el president de la plataforma 'Som Catalunya, Somos España', el santcugatenc José Domingo. L'associació demana responsabilitats a l'exdiputat de Ciutadans (C's) per comparar els professors i les AMPA de la comunitat educativa catalana amb l'arquitecte de la 'Solució Final', el tinent coronel de les SS Adolf Eichmann.

En un article, Domingo va afirmar que 'professors i AMPA es limiten a executar l'ordre 'Per una escola de tots, l'escola en catala'. Ho fan com Eichmann, el responsable dels camps d'extermini nazis'. Segons Israel a Catalunya, aquestes paraules són un 'atac miserable' contra la comunitat educativa i una 'humiliació i insult' per a la comunitat jueva i les víctimes de l'Holocaust. L'associació remarca que els polítics que es posen a la boca l'Holocaust per atacar el procés català per la independència han de donar explicacions davant d'un jutge i indemnitzar les víctimes pel dany moral que generen.

La campanya es gestiona a la plataforma Totsuma.cat i vol recollir els 4.527 euros per impulsar una querella criminal contra Domingo perquè indemnitzi les víctimes de l'Holocaust i la comunitat educativa catalana. En concret, si la campanya tira endavant, se li demanarà una rectificació i la responsabilitat de civil de 20.000 euros en concepte de danys morals. La meitat d'aquest import es donaria a l'Associació Som Escola com a representant de la comunitat educativa catalana i l'altra meitat, al Museu de l'Holocaust de Jerusalem Yad Vashem.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.