L'oposició, entre el 'no' i l'abstenció als comptes i ordenances a l'espera d'al·legar


Temes relacionats

Primer pas dels pressupostos de l'any vinent (21/oct/13)


  • Comparteix:

L'oposició presentarà al·legacions

L'oposició presentarà al·legacions

L'oposició ha votat en contra o s'ha abstingut en els pressupostos i les ordenances fiscals, a l'espera de presentar al·legacions. El PP vol que es rebaixi més el deute del consistori, mentre que el PSC i ICV-EUiA lamenten que s'oblidi la tarifació social. La CUP demana repensar el model de ciutat, que considera massa car.

PP
El PP ha votat en contra dels pressupostos i les ordenances. La formació popular considera molt important treballar per reduir el deute del consistori en els pressupostos. És possible fer-ho per sota de la ràtio del 60% si es renuncia a fer despesa en algunes partides, segons el regidor Álvaro Benejam.

Álvaro Benejam

Demanem que es redueixi el deute perquè pugui ser també exemplar en aquest aspecte.


Segons els populars, els organismes autònoms com l'OAMCIC haurien de tenir partides inferiors a les que es proposen en els comptes. En aquest sentit, el PP creu que es gasta massa en comunicació a l'Ajuntament.

El PP veu amb bons ulls les previsions d'ingressos i considera positiu que s'ingressi més pel concepte de plusvàlues.

PSC
El PSC ha votat en contra dels pressupostos i s'ha abstingut en les ordenances fiscals, tot i que farà al·legacions amb l'esperança d'arribar a acords amb l'equip de govern.

El portaveu socialista, Ferran Villaseñor, ha lamentat que hagi caigut en l'oblit la tarifació social per cobrar taxes i preus públics.

Ferran Villaseñor

Tenim maneres diferents de veure la tarifació social, però cal plantejar si la tirem endavant.


El PSC proposa que s'enceti un pla de generació d'ocupació, de millora de polígons industrials i d'impuls d'empreses.

Els socialistes han instat a repensar el futur de l'empresa d'habitatge públic Promusa i la seva generació d'ingressos. El PSC també ha proposat una revisió de l'IBI industrial.

ICV-EUiA
ICV-EUiA ha votat en contra dels comptes i de les ordenances fiscals. La formació ecosocialista considera que el tipus impositiu de l'IBI no s'hauria de reduir i defensa que s'aposti per criteris de renda en el pagament d'aquest impost.

En canvi, el portaveu ecosocialista, Joan Calderon, ha aplaudit l'ajut a l'obertura de petits comerços i de la instal·lació de projectes empresarials a la zona de Can Calopa.

Calderon ha advertit de l'alt cost de la partida per a zones verdes i altres qüestions judicials relacionades amb l'urbanisme. També com a aspecte negatiu, ha subratllat l'elevat preu del model de ciutat, amb un 80% del pressupost captiu.

En paral·lel, Calderon ha criticat que la futura reforma estatal dels ens locals posi en dubte les principals competències municipals.

Joan Calderon

Caldrà veure les competències. Estem parlant que es posa en dubte el més important del municipi.


ICV-EUiA també s'ha felicitat per poder debatre els pressupostos i les ordenances fiscals en el mateix ple, una antiga reivindicació ecosocialista.

CUP
La CUP, que s'ha abstingut en les ordenances i en els pressupostos, defensa que els criteris de renda ordenin les taxes i els preus públics, perquè qui més tingui pagui més diners amb l'objectiu de millorar la progressivitat fiscal. En aquest sentit, els independentistes han avançat que proposaran exempcions per a col·lectius vulnerables i que les seves al·legacions buscaran generar més ingressos al consistori per part de les capes de població més riques.

En paral·lel, la CUP veu amb bons ulls les mesures de promoció econòmica per a l'obertura per a petits comerços en un context on proliferen les franquícies.

El regidor de la CUP Ignasi Bea ha advertit de l'alt cost econòmic de la ciutat.

Ignasi Bea

El model de ciutat és car i té una part molt alta captiva en els comptes.


A més, els independentistes han proposat retallar la partida d'assignació als grups polítics i reduir alguns càrrecs del consistori per alleugerir l'estructura organitzativa.

Els partits polítics poden presentar ara al·legacions abans de l'aprovació definitiva dels comptes en un proper ple municipal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.