La ciutat actualitzarà les llicències de ludoteques i centres de suport familiar


Temes relacionats

El PSC demana la regulació dels centres de suport familiar i les ludoteques ( 2/oct/13)


  • Comparteix:

La moció del PSC va ser finalment retirada

La moció del PSC va ser finalment retirada

L'equip de govern s'ha compromès a activar una comissió de treball per regular i posar al dia els centres de suport familiar i ludoteques. El compromís neix d'una moció del PSC, finalment retirada, que demana l'actualització de l'informe jurídic del 2011 sobre aquests espais.

El text socialista volia 'posar ordre' per regular la concessió de llicències per aquestes activitats. La proposta planteja la creació d'un grup de treball amb representants polítics, tècnics municipals i centres del sector. A partir d'aquesta constitució, la intenció és vetllar perquè les activitats s'ajustin a la legalitat, es garanteixi un projecte educatiu adequat i s'eviti la competència deslleial amb les escoles bressol.

El portaveu socialista, Ferran Villaseñor, ha explicat que l'objectiu és estudiar com s'ha tractat aquest àmbit i establir les bases perquè a partir d'ara aquests serveis actuïn de manera més àgil i segura.

Ferran Villaseñor

Cal saber què s'ha fet, què estem fent i trobar mecanismes que permetin actuar amb més eficàcia tant pels pares i mares, pels nens i els mateixos centres.


El regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, ha assumit la proposta i ha assegurat que ja s'havia començat a treballar en aquesta direcció.

Joan Puigdomènech

És molt interessant crear aquest grup de treball. Ja hi hem començat a treballar. Ara cal que tots tractem les llicències per aquestes activitats.


Actualment, no existeix a Catalunya cap normativa específica per als centres de suport familiar. En canvi, les ludoteques sí que compten amb una legislació pròpia que les defineix com espais que tenen una finalitat lúdica, socioeducativa, cívica, cultural i inclusiva que elaboren i porten a terme un projecte socioeducatiu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.