La ministra Ana Pastor inaugura aquest dijous el remodelat Celler Cooperatiu


Temes relacionats

El llegat modernista de Sant Cugat centrarà la museïtzació del Celler Cooperatiu (17/oct/13)

Lluís Campins, 'emocionat' i 'satisfet' amb la reobertura total de la Casa Aymat (15/oct/13)

Foment completa la rehabilitació del Celler Cooperatiu 10 anys després (14/oct/13)


  • Comparteix:

La ministra espanyola de Foment, Ana Pastor, inaugurarà aquest dijous, a dos quarts de dues, el nou Celler Cooperatiu. L'acte oficial es produeix 10 anys després que comencés el procés de rehabilitació de l'edifici modernista, dissenyat per Cèsar Martinell. L'equipament es convertirà en seu del Museu i rememorarà el passat agrícola del municipi, a més d'acollir concerts de petit format i activitats culturals.

El ministeri i la delegació del govern espanyol a Catalunya han tancat aquest dimecres l'acte oficial d'inauguració del Celler, aprofitant que la ministra Ana Pastor s'ha desplaçat a Barcelona amb motiu de la seva presència al Fòrum Econòmic del Mediterrani al Palau de Pedralbes.

El ministeri de Foment espanyol va entregar dilluns passat a l'Ajuntament, 10 anys després, les obres de rehabilitació del Celler Cooperatiu. Amb aquest tràmit administratiu, la ciutat recupera un dels seus edificis històrics més emblemàtics, que s'adequarà per mostrar a la ciutadania com funcionava el Celler.

Les obres, amb un cost de 493.000 euros, han servit per condicionar l’edifici com a equipament públic i reconstruir una de les seves torres, segons el disseny original de Cèsar Martinell. També s'ha pavimentat el terra per fer visibles les restes arqueològiques, s'ha adequat la plaça que ocupa el Celler i s'ha protegit el conjunt monumental amb una tanca perimetral.

Futura subseu del Museu de Sant Cugat
L'Ajuntament adequarà el celler com a subseu del Museu de Sant Cugat per mostrar als ciutadans quin era el procés d'elaboració del vi. El celler també serà un equipament municipal polivalent que podrà acollir actes culturals i ciutadans de petit i mitjà format, com per exemple recitals o concerts.

Els treballs per adequar el Celler com a subseu del Museu, que ja tenen la seva corresponent partida pressupostària, començaran immediatament. L'alcaldessa ha avançat a Cugat.cat que l'espai estarà obert a la ciutadania abans que acabi l'any.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.