Conesa subratlla el rol dels ajuntaments per crear un tercer sector fort


  • Comparteix:

L'alcaldessa troba essencial el paper de les administracions locals per crear un tercer sector fort i potenciar els serveis socials. Així ho ha defensat Mercè Conesa aquest divendres en una xerrada a la Fundació Pere Tarrés, on ha destacat que s'ha de prioritzar l'eix social des de tots els àmbits i concebre la pobresa no només en termes econòmics sinó també de capacitats.

En la trobada, l'alcaldessa ha destacat la importància de marcar-se objectius socials, un repte en què les administracions locals juguen un rol fonamental. Mercè Conesa ha remarcat que cal prioritzar l'eix social a tots els àmbits, però que les entitats 'no poden dependre únicament de les subvencions' sinó que han de buscar altres fonts d'ingressos. També ha emfatitzat la necessitat de demanar a les empreses una implicació amb el territori i des dels consistoris valorar el retorn social de les propostes que es presenten a concursos públics. Tot plegat per crear un ecosistema local i construir un model social més sensible i actiu que l'actual.

Mercè Conesa

Les administracions som capaces de generar ecosistemes en què no només actuen els consistoris sinó també les entitats del tercer sector.


L'alcaldessa ha rebutjat contundentment la reforma del règim local que pretén impulsar l'Estat espanyol, perquè creu que és 'un atac frontal contra la cohesió dels municipis'. Segons Conesa, aquesta mesura 'es carrega les competències dels serveis socials locals' i suposa 'treure els ulls i les orelles als ens que poden respondre més ràpidament'.

En la xerrada, els responsables de diverses organitzacions han exposat les seves percepcions sobre el tercer sector mitjançant preguntes i reflexions. L'acte ha comptat amb la presència de la directora general de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials (ICASS), la santcugatenca Carmela Fortuny, i diversos regidors de l'Ajuntament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.