ICV i PSC es mostren decebuts per l'actuació d'ERC i CIU en la moció de Can Busquets


  • Comparteix:

La moció no ha pogut prosperar per no obtenir la majoria qualificada necessària.

La moció no ha pogut prosperar per no obtenir la majoria qualificada necessària.

Iniciativa i PSC s'han mostrat decebuts perquè la moció per declarar Can Busquets com a sòl 'no urbanitzable' no hagi pogut prosperar per la necessitat d'obtenir una majoria qualificada en el ple. Les dues forces també han lamentat el 'paper' d'Esquerra que, tot i saber que la moció no podria prosperar, no va dir res a la resta de grups i va votar a favor, només, diuen, de cara a la galeria. També lamenten que Convergència i Unió utilitzi les cases fora d'ordenació a la Floresta per justificar el seu vot en contra.

Les dues forces d'esquerra creuen que s'ha perdut l'última possibilitat que quedava de salvar Can Busquets. Lamenten que després d'aconseguir que Esquerra Republicana es desmarqués de seu soci de govern, -Convergència i Unió-, i votés a favor de la moció, no s'hagi pogut tirar endavant per la necessitat d'obtenir majoria qualificada.

Els socialistes i Iniciativa estan convençuts que Esquerra sabia, a priori, que la moció no prosperaria, i en canvi, van votar-la a favor només 'per quedar bé'. Xavier Boix lamenta que després que Iniciativa i PSC rebaixessin els continguts de la moció per aplanar el camí els republicans, ara, tot hagi quedat en paper mullat:

Xavier Boix

Em sap greu la posició d'ERC. Ja coneixien que no podia tirar endavant. No és digne.


El portaveu socialista, per la seva part, ha carregat contra Convergència i Unió per no voler aturar la modificació del PGM en aquest sector argumentant que forma part d'un pack global que inclou la legalització de cases fora d'ordenació i la possibilitat de fer habitatge públic al districte. Jordi Menéndez troba 'inacceptable' que s'utilitzi 'políticament' com a coartada aquestes famílies:

Jordi Menéndez

És inadmissible que s'utilitzin aquestes famílies com a coartada política.


Recordem que eren necessaris els vots de tres quartes parts del 23 regidors presents al ple ja que dos regidors del PP es van absentar durant la votació de la moció. Els vots de PSC, ICV i ERC només van sumar-ne 12, insuficients per fer aturar la tramitació, actualment pendent d'aprovació per la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.