Els veïns participaran de la gestió del Casal de Mira-sol per dinamitzar-lo


Temes relacionats

Els districtes viuran un 2014 amb quatre grans actuacions urbanístiques (25/oct/13)

El projecte d'urbanització de la Capella de Sant Joan obert a exposició pública ( 2/ago/13)

La urbanització de la zona de la Capella de Sant Joan començarà la primavera vinent (26/jul/13)


  • Comparteix:

El consell del barri de Mira-sol ha tingut lloc aquest dilluns al Casal

El consell del barri de Mira-sol ha tingut lloc aquest dilluns al Casal

Els veïns de Mira-sol impulsaran un projecte per dinamitzar el Casal del districte amb activitats i espais de trobada. La iniciativa, que s'ha presentat aquest dilluns al consell de barri de Mira-sol, permetrà als usuaris adaptar la programació de l'equipament a les seves inquietuds, juntament amb l'empresa que assumirà la gestió del casal.

Amb aquest projecte es vol dinamitzar l'equipament, actualment poc utilitzat per la ciutadania. Segons els resultats del darrer Observatori Sociològic, la meitat dels veïns consultats desconeix la programació del Casal de Mira-sol, tot i que entre els usuaris la valoració és bona.

És per això que es crearà un grup que elaborarà les propostes per dinamitzar l'espai. El projecte planteja una vessant mediambiental de formació i iniciatives en aquest àmbit, i una altra per convertir l'equipament en un espai de trobada amb una programació de xerrades, exposicions, tallers, jornades festives i intercanvi de coneixements.

El president del consell de barri de Mira-sol, Francesc Carol, ha explicat que la iniciativa és compatible amb la nova concessió de la gestió del Casal a una empresa.

Francesc Carol

L'objectiu final és potenciar el casal. La millor manera és que ho decideixin els usuaris i encabir-ho amb l'empresa gestora del casal.


Durant el consell de barri, els assistents també han exposat els seus dubtes amb relació al projecte d'urbanització de la zona de la Capella de Sant Joan. El director d'obres als districtes, Francesc Serra, ha avançat que el projecte tècnic, que ha rebut una desena d'al·legacions, estarà aprovat definitivament en les properes setmanes, mentre que el projecte de contribucions estarà llest abans d'acabar l'any.

Això manté el calendari establert, que preveu l'inici de les obres a partir de març del 2014. La inversió total puja als 2'4 milions d'euros, dels quals més d'1'1 seran assumits pels veïns. Tot i així, el districte destinarà 300.000 euros de la partida de lliure disposició per reduir l'aportació veïnal. A més, Carol ha explicat que s'han incorporat facilitats en el pagament.

Francesc Carol

Si paguem al comptat hi ha un 5% de descompte, si és en 12 mesos és sense interessos i si es fa fins a cinc anys, entre un 0 i un 4% en funció de la renda.


L'Ajuntament calcula que el cost final també es reduirà com a conseqüència de les ofertes de les empreses que es presentin al concurs, que pot superar la cinquantena de candidatures. Els veïns no hauran de pagar la primera part de la seva contribució, marcada en un 65%, fins a tres mesos després de l'inici dels treballs.

D'altra banda, el consell de barri ha donat compte també dels assumptes tractats en la comissió de seguretat. En aquest sentit, alguns veïns i membres han preguntat per un possible increment dels robatoris a la zona. Carol s'ha compromès amb els veïns a demanar una reunió amb l'inspector en cap dels Mossos d'Esquadra per donar a conèixer l'índex d'incidència a la zona i perquè els veïns puguin fer arribar els seus dubtes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.