Casajoana: 'La Generalitat té el compromís de tornar el deute de l'alta tensió'


Temes relacionats

La uaSC i GxV clamen contra EMD i Ajuntament per les línies d'alta tensió (30/oct/13)


  • Comparteix:

El mateix Casajoana penjava a les xarxes el paisatge actual de Valldoreix / Foto: Pere Casajoana

El mateix Casajoana penjava a les xarxes el paisatge actual de Valldoreix / Foto: Pere Casajoana

El regidor d'Urbanisme i Obres ha assegurat que la Generalitat 'és conscient' del deute d'1,5 milions d'euros amb la ciutat pels diners que l'Ajuntament i l'EMD van avançar pel soterrament de les línies d'alta tensió. Pere Casajoana afirma que 'estan treballant' per a la resolució d'aquest compromís del govern en forma de conveni i perquè els diners es retornin al 2015.

Pere Casajoana ha sortit al pas de les crítiques de la uaSC i Gent per Valldoreix que exigeixen a l'Ajuntament i l'EMD que reclamin un conveni amb el govern on aquest reconegui el deute econòmic adquirit amb les dues administracions en el soterrament de les línies d'alta tensió.

En declaracions a Cugat.cat, el regidor d'Urbanisme i Obres ha afirmat que tenen un compromís de conveni amb la Generalitat, en què el govern reconeix de forma explícita el deute contret amb les dues admninistracions. Casajoana ha explicat que 'estan treballant' per a la resolució d'aquest conveni i perquè els diners s'entreguin al 2015.

Pere Casajoana

La Generalitat és conscient d'aquests fets i no pot defugir el pagament d'aquests diners. El nostre treball és focalitzar que hi hagi signat el compromís, així com aquesta partida en el pressupost de la Generalitat el 2015.


El titular d'Urbanisme i Obres ha fet èmfasi en el compromís històric i l'esforç econòmic, en un context de crisi, per part de Sant Cugat i Valldoreix a l'hora d'assumir la partida corresponent a la Generalitat.

El cost del soterrament de les línies d'alta tensió a Valldoreix i Mira-sol és de prop de 4 milions d'euros. D'aquesta quantitat, l'EMD aporta 1,4 milions, l'Ajuntament 961.000 euros i la Generalitat el milió i mig restant que, ha estat avançat, per les dues altres administracions.

Al setembre, Casajoana i el president de l'EMD, Josep Puig, van tenir una reunió amb el govern, precisament, per posar fil a l'agulla a la devolució dels diners a Sant Cugat i Valldoreix.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.