El Consell de Ciutat decidirà els projectes estratègics del 2014


  • Comparteix:

Els membres del Consell de Ciutat decidiran els projectes estratègics per al municipi del 2014, fins ara marcats per l'equip de govern. Així ho ha avançat aquest dilluns l'alcaldessa, Mercè Conesa, durant la darrera reunió d'aquest òrgan de participació, durant la qual també s'ha donat compte de l'estat i les conclusions dels 22 projectes treballats durant el curs passat.

Després d'un primer curs de funcionament del Consell de Ciutat, aquest òrgan assumeix ara el full de ruta i haurà de triar els projectes que considera estratègics per al municipi. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha explicat que per primera vegada serà aquest òrgan que proposarà els projectes i els treballarà amb un procés de participació per marcar l'estratègia econòmica, social i ambiental de la ciutat.

Mercè Conesa

La idea de cara al 2014 és que vosaltres, que ja heu vist el sistema de funcionament, decidiu els projectes de l'estratègia futura de la ciutat.


De fet, la intenció de l'equip de govern és que el Consell de Ciutat comenci a treballar en aquesta línia a partir del gener, tal com ha destacat el regidor de Participació Ciutadana, Francesc Carol.

Francesc Carol

Volem que entre desembre i gener fer una reunió de treball per definir els projectes del pla estratègic de ciutat.


Fins ara, el Consell de Ciutat ha treballat els 22 projectes proposats per l'equip de govern. Les conclusions d'aquesta feina s'han presentat aquest dilluns. El vicepresident del Consell de Ciutat, Rafa Gómez, ha subratllat l'esforç dels seus membres per aconseguir que l'òrgan sigui realment un exponent de la participació, tot i que ha destacat que és el moment d'aprendre de l'experiència i assumir el repte de fixar les línies estratègiques des del mateix consell.

Rafa Gómez

Aquest primer curs hem après l'experiència. Es pot millorar i m'agradat la idea que sigui el Consell de Ciutat qui proposi els projectes nous.


Durant aquest primer curs, el Consell de Ciutat ha treballat i aportat idees a projectes per a la cohesió social; l'impuls del municipi com a ciutat educadora i de foment de l'esport; destinats als infants, les famílies i la joventut; per al comerç i l'ocupació; mediambientals i d'habitatge, i de mobilitat i seguretat. La gran majoria de propostes, destinades a millorar i reforçar els serveis i projectes existents, han estat recollides per l'Ajuntament.

En aquest sentit, aquest dilluns s'ha donat compte de l'estat de projectes com la creació d'una sala escènica B vinculada al concurs per a la construcció d'un centre de grau superior d'arts escèniques, la constitució del Consell d'Adolescència prevista per a l'any vinent, la construcció de la biblioteca de Volpelleres i de Valldoreix, el trasllat de la comissaria de la Policia Local el 2015 i el mercat de Volpelleres, entre d'altres.

De la seva banda, alguns grups polítics municipals han apuntat millores en el funcionament del Consell de Ciutat. El portaveu del PP, Jordi Carreras, advoca per potenciar el consell com un espai de debat. A més, el portaveu del PSC, Ferran Villaseñor, ha proposat incloure en l'acció de treball de l'òrgan de participació les mocions aprovades pel ple municipal.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.