Jordi Puigneró: 'Les telecomunicacions han de ser una estructura d'estat'


Temes relacionats

Carol, Barbany i Romero guanyen àrees en el nou cartipàs municipal ( 5/nov/13)

Puigneró, director general de Telecomunicacions i Societat del Coneixement ( 5/nov/13)


  • Comparteix:

Puigneró en una imatge d'arxiu

Puigneró en una imatge d'arxiu

El santcugatenc Jordi Puigneró ha assumit la direcció general de Telecomunicacions i Societat del Coneixement, una àrea que considera estratègica pel futur del país. Puigneró, que es manté al govern municipal com a regidor de Relacions Institucionals, dissenyarà les polítiques de la Generalitat en infraestructures, regulació i foment de les tecnologies de la societat de la informació.

En una entrevista a Cugat.cat, Jordi Puigneró ha equiparat el paper de les telecomunicacions al segle XXI al que va jugar el ferrocarril al XIX i l'automòbil al XX. En aquest sentit, el fins ara tinent d'alcalde de Tecnologia ha elevat les telecomunicacions com a estructura d'estat que farà possible, ha dit, la competitivitat de les empreses i el benestar de les persones.

Jordi Puigneró

Les telecomunicacions seran estructures d'estat estratègiques. Són infraestructures que generen progrés i benestar.


Aquesta direcció general, que s'enquadra dins del departament d'Empresa i Ocupació liderat per Felip Puig, és la responsable del disseny i ordenació de la infraestructura tecnològica de comunicacions, del foment de les noves tecnologies per part de la societat civil, la coordinació de programes per desenvolupar la societat de la informació i l'ordenació i regulació d'aquest sector.

Dins d'aquest àmbit també hi consta el Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (Cesicat), que els darrers dies ha estat d'actualitat pels seguiments i informes que des d'aquest departament s'han fet a periodistes i activistes de diversos àmbits. Preguntat sobre aquesta situació, Puigneró ha assenyalat que no disposa de tota la informació sobre aquests casos però ha rebutjat que la funció d'aquest departament sigui la d'espiar.

Jordi Puigneró

Això no crec que siguin pràctiques habituals. No s'ha d'espiar ningú. En tot cas, no és el propòsit del Cesicat ni de la Generalitat.


En paral·lel, Puigneró continuarà al govern municipal fins al final del mandat, ara com a regidor de Relacions Institucionals, tot i que sense dedicació exclusiva.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.