El PSC i uaSC proposen reduir les quotes veïnals per a la urbanització dels districtes


Temes relacionats

Els districtes viuran un 2014 amb quatre grans actuacions urbanístiques (25/oct/13)


  • Comparteix:

Jaume Massanés i Ferran Villaseñor han presentat la moció en roda de premsa aquest dilluns

Jaume Massanés i Ferran Villaseñor han presentat la moció en roda de premsa aquest dilluns

El PSC i la uaSC, que no té presència al ple, insten l'Ajuntament a incrementar un 8% l'aportació municipal a les obres d'urbanització dels districtes. Això suposaria, segons els partits, reduir les contribucions especials dels veïns fins al 72% del cost dels treballs i compensar part del 'dèficit històric' en aquestes zones.

El PSC presentarà aquesta proposta elaborada conjuntament amb la uaSC al ple de dilluns que ve. La moció proposa crear un fons interterritorial de compensació que financi amb una aportació municipal extraordinària el 8% del cost total de la urbanització, tal com ha explicat el portaveu socialista, Ferran Villaseñor.

Ferran Villaseñor

Aquesta gent porta 30 anys menjant-se la pols. S'han de reduir les quotes. Amb el fons en comptes del 80% pagarien el 72% i l'Ajuntament el 20% més el 8% del fons.


Villaseñor ha apuntat que aquesta aportació municipal extraordinària es podria aconseguir d'una menor reducció de l'endeutament prevista per al 2014.

A més, les dues formacions demanen mesures per facilitar el pagament. El portaveu de la uaSC, Jaume Massanés, apunta solucions com ajornar o finançar les quotes urbanístiques fins a 10 anys.

Jaume Massanés

El finançament que estava previst a cinc anys s'hauria de passar a 10 anys. La majoria de gent d'aquests barris és gent gran o joves en atur.


La proposta també inclou la creació d'una oficina específica de suport als veïns i d'un fons específic en el pressupost del 2014 i 2015 per atendre les persones que no puguin fer front a les contribucions especials. Segons els impulsors, cal que aquestes casos siguin derivats i analitzats pels serveis socials municipals.

Les dues formacions han presentat la moció a la resta de grups i esperen comptar amb el suport de l'oposició. De fet, el PSC ha avançat que també presentarà al·legacions al pressupost per al 2014 per tal de donar compliment a la moció.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.