Fortuny fa pinya amb els consistoris perquè la reforma local 'no tiri endavant'


Temes relacionats

Sant Cugat reforça la seva lluita contra la pobresa i l'exclusió social (18/nov/13)

Sant Cugat vol combatre la pobresa energètica amb un pla de xoc (18/nov/13)

Conesa subratlla el rol dels ajuntaments per crear un tercer sector fort (25/oct/13)


  • Comparteix:

Fortuny, a l'acte on Conesa va reclamar la unió dels ajuntaments enfront la reforma local / Foto: Localpres

Fortuny, a l'acte on Conesa va reclamar la unió dels ajuntaments enfront la reforma local / Foto: Localpres

La directora de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials (ICASS) de la Generalitat, Carmela Fortuny, sosté que la reforma de l'administració local que impulsa el govern espanyol atempta contra les competències dels serveis socials municipals. En una entrevista a Cugat.cat, Fortuny afirma que mostrarà 'tot el suport' als ajuntaments perquè la modificació no tiri endavant ja que 'elimina el principi de proximitat' del serveis socials.

En el marc de la Fundació Pere Tarrés, l'alcaldessa, Mercè Conesa, va rebutjar contundentment la reforma local del govern espanyol en considerar que és 'un atac frontal contra la cohesió dels municipis'. Un posicionament que comparteix la directora de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials (ICASS), Carmela Fortuny, que subscriu que la mesura atempta contra les competències dels serveis socials municipals.

En aquest sentit, la santcugatenca ha assegurat que mostrarà tot el seu suport a Conesa i la resta d'alcaldes i alcaldesses perquè la modificació del règim local del govern espanyol no prosperi.

Carmela Fortuny

Comparteixo plenament l'opinió de Mercè Conesa i li mostraré tot el meu suport igual que a la resta d'alcaldes perquè aquesta reforma no tiri endavant. Perdem el que té més valor en serveis socials: la proximitat.


D'altra banda, Fortuny ha aplaudit els passos de Sant Cugat en la creació del futur Pla contra la Pobresa i l'exclusió social, subratllant que la nostra ciutat 'és pionera' al país en lluites com aquesta.

D'aquesta manera, la directora de l'ICASS pren nota de la petició dels partits (CiU, PSC, ICV-EUiA i la CUP) que al ple de dilluns van reclamar a la Generalitat més accions contra la pobresa i l'exclusió social. Fortuny, que va estar present a la sessió plenària, també ha destacat l'altra iniciativa sorgida al ple que demana la congelació de les tarifes energètiques al 2014 i la inclusió de la pobresa energètica en aquest pla local contra la pobresa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.