El CASC rebutja la cultura israeliana com a referent del procés nacional català


Temes relacionats

La CUP proposa adherir l'Ajuntament a la campanya de boicot contra Israel (13/mai/13)

El CASC denuncia la reiterada presència de militars al Parc de Collserola (21/gen/13)


  • Comparteix:

Artur Mas, al Mur de les Lamentacions / Fotografia: ACN

Artur Mas, al Mur de les Lamentacions / Fotografia: ACN

El Col·lectiu Antimilitarista critica la visita a Israel del president de la Generalitat en considerar que el model d'estat hebreu no és el més adequat per a la construcció nacional catalana. El CASC critica els acords assolits amb entitats i centres de recerca israelians que mantenen vincles amb institucions establertes en territoris ocupats, lligams que la Unió Europea ha trencat recentment.

El col·lectiu santcugatenc s'ha sumat a la condemna que la campanya internacional pel Boicot, les Desinversions i les Sancions (BDS) contra Israel ha fet de la visita del president de la Generalitat, Artur Mas, al Pròxim Orient. La plataforma rebutja les paraules de Mas, on situava l'estat d'Israel com un referent en la construcció nacional catalana i lamenta que en aquesta gira no hagi mantingut cap contacte amb representants del poble palestí. Pel membre de l'entitat Xabi Araujo, Israel no hauria de ser el referent a seguir en el procés de construcció nacional de Catalunya.

Xabi Araujo

No ens sembla bé aquesta tendència del catalanisme de prendre com a referent el sionisme.


Pel CASC, l'ocupació de territoris palestins, la seva colonització i l''apartheid' són els elements més destacables de la cultura israeliana i no haurien de correspondre's amb el model nacional català. El manifest també rebutja els acords a què ha arribat el govern amb universitats i centres d'investigació jueus. En aquest sentit, recorda que la mateixa Unió Europea (UE) ha decidit recentment no col·laborar amb institucions de recerca israelianes que mantinguin vincles amb les colònies israelianes als territoris ocupats de Cisjordània i Jerusalem.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.