El ple municipal rebutja l'ERO de Delphi i dóna el seu suport a la plantilla


Temes relacionats

Direcció i empleats de Delphi negocien salvar 114 llocs de feina (14/nov/13)

Treballadors de Delphi proposen mesures per minimitzar acomiadaments traumàtics ( 5/nov/13)

Delphi estudia minimitzar acomiadaments però diu que l'ERO és 'insalvable' (31/oct/13)

Delphi especifica els detalls de l'ERO que impulsa la direcció (28/oct/13)

Delphi oficialitza l'ERO per acomiadar 171 treballadors aquest dimarts (29/oct/13)


  • Comparteix:

Moment de la intervenció dels treballadors de Delphi al ple

Moment de la intervenció dels treballadors de Delphi al ple

El ple ha mostrat el suport a la plantilla de Delphi aquest dilluns a través d'una moció institucional. El plenari ha rebutjat l'ERO plantejat per l'empresa i ha demanat a Delphi que obri la negociació a les baixes voluntàries i les prejubilacions.

El ple ha expressat el seu suport als empleats de la companyia amb seu a Sant Cugat i els ha ofert la presència institucional de l'Ajuntament per establir un diàleg entre les parts afectades per arribar a un acord. A través d'una moció institucional, també s'ha ofert a la multinacional l'acompanyament de la ciutat perquè Delphi desenvolupi estratègies competitives i atregui més inversió i activitat.

El president del comitè d'empresa, José Antonio Morán, ha afirmat que l'objectiu dels treballadors és que el diàleg faci possible que no hi hagi cap acomiadament. Morán ha qualificat la negociació de 'molt difícil' i ha afirmat que el futur de la planta és incert.

José Antonio Morán

El nostre objectiu és la continuïtat de la planta de Sant Cugat. El seu futur no està tan clar. L'Ajuntament i la Generalitat s'hi hauran d'implicar.


L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha mostrat el seu suport als afectats i ha proposat una reunió conjunta per defensar els treballadors i que el projecte de l'empresa ha de tirar endavant.

Mercè Conesa

Proposo que tinguem una reunió conjunta per posar-nos a disposició de Delphi i puguem sortir d'aquesta situació delicada. Ens interessa Sant Cugat, les persones, i que el projecte pugui tirar endavant.


El ple proposa a l'empresa establir vincles amb el Servei d'Ocupació Municipal (SOM) perquè es puguin ajustar així a les actuacions previstes i reforçar el pla de recol·locació dels treballadors acomiadats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.